Manel amplia la Festa Major amb un gol al 95

El Sabadell ha guanyat per 2-1 a l’Osasuna Promesas gràcies a un gol de Manel Martínez al minut 95. Una victòria en plena Festa Major que ha servit els 2.700 espectadors per esclatar 24 hores abans els focs artificials a l’Estadi. El Sabadell escurava el quart minut de prolongació quan ha controlat una gran passada des del centre del camp amb un excel·lent control i perfecta definició sobre la sortida de Pablo Valencia.

Els tres punts equilibren la derrota inicial a Irun en una setmana tèrbola amb l’eliminació a la Copa Federació a Lleida i la greu lesió de Javi Gómez. Manel Martínez s’emporta els titulars per un gol de 9 pur, però el protagonisme del triomf té en el porter Adrián Ortolá, el responsable que el Sabadell hagi arribat amb opcions de triomf fins al final. Ha fet quatre aturades de mèrit, dues en cada part, que han estat decisives.

L’equip de Miki Lladó ha tingut un encert total en atac. Dues ocasions entre els tres pals i dos gols. El Sabadell ha començat bé creant perill per la banda dreta. Pablo Monroy, David Astals i Álex Gualda compartien protagonisme per la banda dreta.

Pau Resta celebrant el primer gol. Autora: Sendy Dihor

Al minut 16, una jugada d’estratègia a la sortida d’un córner ha significat l’1 a 0. Entre Monroy i Carrión han fet la jugada i la centrada de Monroy l’ha rematada en un formidable cop de cap Pau Resta a la xarxa. El central ha dedicat el gol a Javi Gómez.

De la llum del gol a les ombres del joc

El Sabadell havia fet el més difícil i ben aviat l’Osasuna ha agafat protagonisme ofensiu. Ortolá ha volat per salvar un xut enverinat de Jorge Aguirre (minut 25) i al 42 estava allà per aturar la rematada d’Ander Yoldi que semblava l’empat. La nova il·luminació, a mitges, de l’Estadi deixava veure el partit amb la bona sensació de l’1-0 però sense domini.

El filial navarrès ha sortit amb una marxa més a la segona part i ben aviat ha arribat el gol de l’empat. Una jugada embolicada amb una caiguda a l’àrea, la pilota que semblava que sortia i la rematada franca d’Eneko Aguilar per posar l’1-1 al 52. Les protestes de Carrión i Baselga han acabat amb la targeta groga.

Canvis sense premi fins al final

Callejón i Nando per Carrión i Cristian han estat els primers canvis en unes rotacions que han continuat amb Pujol i Marc Domènech per Pujol i Baselga en un canvi de posicions i jugadors.

David Astals ha començat la jugada que ha significat el 2-1. Enorme la seva feina. Autora: Sendy Dihor

El Sabadell ho intentava, però les oportunitats eren visitants. Max Svenson, que va sonar l’estiu passat, ha gaudit de dues grans oportunitats en un fort xut i en una falta, amb Ortolá evitant l’1 a 2. El porter visitant era un espectador de les centrades sense rematades. Lladó ha estat valent amb l’últim canvi de Vladys per Pau Resta. A tot o res.

La carta ofensiva ha tingut èxit i el gol de Manel ha fet esclatar l’estadi. La lliga és l’important. Manel no havia marcat a la pretemporada i avui en el primer xut ha fet el gol del triomf. Futbol.

Sabadell: Ortolá; Monroy, Amelibia, Pau Resta (Vladys, min.82), Herrero (Pujol, min.68), Carrión (Callejón, min.56); Astals, Alex Gualda, Cristian Herrera (Nando, min.56); Manel, Baselga (Marc Domènech, min.68)
Osasuna Promesas: Pablo Valencia; Guillem Molina, Ibaider (Jon Garcia, m.77), Michelis, Adama (Ander, min.68)(; Eneko Aguilar, Mauro, Asier Osambela (Azkona, min.77), Unai (Svensson, min.61) Ander Yoldi, Jorge Aguirre (iMutilva, ,min.77)
Àrbitre: Escriche TG: Carrión, Baselga, Gualda/Mauro
Gols:, 1-0, min.16: Pau Resta; 1-1, min.52: Eneko Aguilar, 2-1, min.95: Manel Martínez

Foto portada: la celebració del 2-1 de Manel. Autora: Sendy Dihor