Toni Herrero ha estat expulsat

Nova desfeta arlequinada, ara a Galícia

El Sabadell ha perdut 4-2 contra el Celta Fortuna i tanca el mes d’octubre amb quatre derrotes seguides i lluny de la permanència en només 10 jornades. Els arlequinats han jugat una hora amb 10 per l’expulsió d’Antonio Sánchez i l’últim quart d’hora amb 9 jugadors per la vermella a Toni Herrero. Més enllà de l’arbitratge, amb dos penals en contra, els sabadellencs han estat molt inferiors al nou líder de la categoria.

L’àrbitre Francisco Garcia Riesgo s’ha afegit a la desfeta arlequinada en aquestes primeres 10 jornades. Era l’únic que faltava per sumar la setena derrota, i la quarta seguida – Gerard Bofill ja en porta tres, per quatre de l’ex Miki Lladó. Dues expulsions per vermella directa – molt rigoroses a Antonio Sánchez i Toni Herrero – més el primer penal comès pel mateix Herrero, per mans, han estat el carrusel de decisions polèmiques de l’àrbitre.

Tarazona, Sestao River i Teruel, amb un partit menys són els únics equips pitjors que el Sabadell ara mateix. L’Arenteiro, que era a la zona de descens, ha golejat a Unionistas de Salamanca per 4-0 en un camí invers a l’arlequinat. Quan perds 4-2 i el porter Adrián Ortolá ha estat el millor, queda clar com ha estat el partit.

Vendaval del filial i arbitral

El filial del Celta ha tingut quatre ocasions als primers 30 minuts per cap d’un Sabadell que repetia onze i que ha vist com Baselga es lesionava al quart d’hora. Un cop més, la manca d’efectius al mig del camp amb un equip trencat amb 3 jugadors d’atac i 5 defenses deixava a Marc Domènech i Antonio Moyano com els únics migcampistes purs. Els gallecs han guanyat moltes jugades per superioritat ja en aquest inici.

Adrián Ortolá, malgrat els quatre gols, ha estat el millor. Autor: CES

Poc després Antonio Sánchez era expulsat amb vermella directa en el festival de García Riesgo, que ha continuat amb el penal d’Herrero que ha marcat Damian per fer l’1-0 al 42. La reacció positiva amb el gol de Pau Resta de cap al minut 45 no ha tingut gaire temps de celebració pel 2-1 d’Alfon a la prolongació del primer temps.

Empat, canvis, més expulsions i derrota

La segona part ha començat amb doble canvi i l’entrada de Sander i Pujol, per Domènech i Carrión. Els jugadors han lluitat i aconseguit, sota la pluja, igualar el partit en un gran llançament de falta de Cristian Herrera per situar el 2-2 al 55. Una jugada en què el segon entrenador Angel Martínez ha estat expulsat. Herrera és un dels escuts del Sabadell d’aquest 2023 i per això pocs han entès, una setmana més, la seva substitució quan s’havia fet el més difícil.

Antonio Moyano ha estat superat pels migcampistes del Celta Fortuna: Autor: CES

El seu recanvi, Álex Gualda, ha estat el protagonista negatiu del penal absurd que ha significat el 3-2 de Raúl Blanco al 65. Més tard, ha arribat el canvi de Vladys per Moyano i el 4-2, de nou d’Alfon. Per arrodonir la desfeta, Toni Herrero ha estat també expulsat per vermella directa.

Reacció immediata

Toca reaccionar de manera immediata. Amb 7 derrotes en 10 partits i un canvi a la banqueta ja fet, el Sabadell no és en zona de descens per mala sort o per un mal arbitratge com avui, i entre altres coses, és l’equip que més gols ha encaixat del grup (17 gols – 1,7 cada partit).

Toca fer un canvi de rumb. No valen les bones paraules de compromís i determinació a les xarxes oficials del club. Els 40 equips de Primera Federació tenen il·lusió i compromís, però han fet les coses millor. Ara ja es parla de 28 finals, i no és el millor remei. S’ha de guanyar partit a partit i fer tot el que no s’ha fet bé des de juliol. El pròxim partit ja serà diumenge 5 de novembre contra la Real Sociedad B en la festa del futbol base que ja toca que sigui, de veritat, el mirall.

FITXA TÈCNICA:

4-Celta Fortuna: Ruly; Javi Rodríguez (Manu Fernández, m.59), Yoel Lago, Joel López; Rueda, Román (Raúl Blanco, m.59), Damián, Hugo Álvarez (Tincho, m.88’);Alfon (Manu Garrido, m.78), Dani González (Pablo Durán, m.59), Fer López.
2-CE Sabadell: Ortolá; Astals, Antonio Sánchez, Pau Resta, Toni Herrero, Carrión (Pujol, m.46); Moyano (Vladys, Marc Domènech (Sander, m.46), Cristian Herrera (Alex Gualda, m.60), Baselga (Naranjo, m.16), Manel
Àrbitre: Garcia Riesgo (Asturies):  TG: Ruly, Javi Rodríguez, Alfon, Javi Rueda/Manel, Cristian Herrera i Gualda. TV: Antonio Sánchez (33’) i Toni Herrero (79’) i el segon entrenador Ángel Martínez (m.55)
Gols: 1-0, m.42: Damián (p); 1-1, m.45: Pau Resta; 2-1, m.45+3: Alfon; 2-2, m.55: Cristian Herrera; 3-2, m.64_ Raúl Blanco (p), 4-2, m.75: Alfon

Foto portada: Toni Herrero ha fet un penal i ha estat expulsat en un partit per oblidar: Autor: CES