Celebració del gol amb l'afició desplaçada. Autor: CES

El Sabadell confirma la millora amb tres punts molt treballats a Palamós

Segona victòria consecutiva d’un Sabadell que agafa embranzida en la cursa per la salvació. Els arlequinats han guanyat per la mínima al Cornellà gràcies a un solitari gol de l’atacant Abde Damar, que ha debutat amb la samarreta del Centre d’Esports per la porta gran. L’Estadi Municipal de Palamós, terreny de joc dels llobregatencs aquesta temporada, ha comptat amb una expedició destacada de l’afició sabadellenca.

L’onze titular ha estat una mostra de la confiança d’Óscar Cano en els reforços signats en el mercat d’hivern. El tècnic granadí ha sortit d’inici amb Carles Salvador i Abde Damar. El marroquí, de fet, va arribar a la capital vallesana aquesta mateixa setmana i només havia pogut completar un grapat d’entrenaments amb l’equip. Dos pesos pesants de la plantilla com Cristian Herrera i Manel Martínez han vist el matx des de la banqueta.

Primers minuts a foc lent

Cornellà i Sabadell han arrencat el partit sense prendre riscos, conscients de la importància del duel. La primera aproximació destacable no s’ha produït fins al minut 21, quan Vladys Kopotun ha provat el porter local amb un xut potent des de la frontal de l’àrea que ha marxat lleugerament desviat. El davanter ucraïnès, molt actiu en la pressió, ha tornat a fer la feina bruta desgastant constantment la defensa.

Moments previs a l'inici del partit. Autor: UE Cornellà
Moments previs a l’inici del partit. Autor: UE Cornellà

Tot i la característica solidesa dels verds, el Sabadell ha començat a trepitjar gradualment l’àrea rival i ha fet mèrits per posar-se per davant en el marcador. L’ocasió més clara de la primera part ha sorgit de les botes de Marc Domènech, que ha servit una falta exquisida al vèrtex de l’àrea i ha estavellat la pilota a la creueta. Els homes de Cano s’han sentit més còmodes sobre la gespa, però no han aconseguit materialitzar la superioritat abans d’anar a vestidors.

Golàs d’Abde

El descans ha refredat les sensacions del Sabadell, que ha sortit imprecís i ha fallat diverses passades a camp propi. Per la seva banda, el Cornellà ha gaudit d’una gran oportunitat al minut 56 amb una rematada de Marc Tenas després d’una acció d’estratègia. Instants després, David Astals ha respost amb un xut sense fortuna des del balcó de l’àrea.

El Sabadell ha anotat el 0-1 definitiu poc abans de complir-se l’hora de joc. Vladys ha lluitat una pilota dividida al mig del camp, s’ha imposat a la defensa i ha deixat en safata la pilota a Abde Damar, que ha conduït tot sol fins a l’interior de l’àrea, ha retallat el porter i ha culminat a plaer. Estrena golejadora del jugador cedit per la UD Ibiza. Els locals han reaccionat d’immediat i han estat a punt d’aigualir la festa arlequinada amb una arribada molt perillosa que Clau Mendes ha enviat a la graderia.

Primera victòria com a visitants

Lluny de tancar-se per mantenir el resultat, el Sabadell ha buscat el segon -i l’ha perdonat-. Una gran acció individual de Marc Marruecos al minut 76 ha acabat amb una passada de la mort que s’ha passejat sense trobar rematador. Finalment la pilota ha arribat als peus d’Amelibia i el central ha disparat al ninot. En els minuts finals, el Cornellà ha tractat d’empatar, però s’ha topat amb un Ortolá segur sota pals. Al temps afegit, Antonio Moyano ha pogut sentenciar amb un mà a mà claríssim que ha acabat escopint la fusta.

Toni Herrero, amb el capità del Cornellà davant. Autor: CES

Amb el xiulet final, el Sabadell ha certificat la seva primera victòria com a visitant i confirma el canvi de dinàmica de les últimes jornades. La diferència amb la permanència es redueix a només quatre punts. El pròxim diumenge, l’equip es veurà les cares a la Nova Creu Alta amb el Celta Fortuna (12:00 hores), segon classificat del grup.

0- UE Cornellà: Yari, Hernandez, Vilaplana (Mas min.69), Arranz (Garrido min.84), Mendes, Kike López (Luisao min.69), Caballero, Vergés, Kike Ríos, Gonpi (Simón min.78), Tenas (Canario min.78)