Vladys, celebrant el gol a Zubieta. Autor: CES via X.

El Sabadell treu el cap del descens amb un solitari gol de Vladys

Tres punts per agafar oxígen. El Sabadell ha aconseguit una treballada victòria contra la Real Sociedad B que li permet sortir del descens (provisionalment) quatre mesos després. L’única diana del partit ha estat obra de Vladys Kopotun, que s’ha estrenat com a golejador aquesta temporada davant del mig centenar d’aficionats sabadellencs que s’han desplaçat fins a Zubieta.

Després de tres jornades amb sensacions agredolces, els homes d’Óscar Cano han protagonitzat un bon inici a Guipúscoa. La primera ocasió del partit ha arribat als cinc minuts de joc amb una passada de qualitat de Marc Domènech que ha deixat tot sol Abde Damar. El marroquí, però, ha buscat l’assistència en comptes de definir i la jugada ha acabat en no res. El filial donostiarra ha respost immediatament amb una doble rematada que ha salvat Adrián Ortolá.

Vladys trenca la sequera

El Sabadell ha imposat el seu ritme i ha tingut una segona ocasió destacable abans de complir-se el primer quart d’hora de partit, quan Vladys Kopotun ha obligat el porter local a estirar-se després d’una bona centrada de Damar. El davanter ucraïnès feia setmanes que buscava el seu primer gol de la temporada i l’ha trobat per fi al minut 24 en una acció on ha aprofitat els dubtes de la defensa local per anotar a porteria buida.

Marc Domènech, inspirat entre línies. Autor: CES via X

L’1-0 arlequinat ha donat pas als millors minuts del ‘Sanse’, que ha mostrat la seva qualitat amb un grapat de combinacions ofensives en el tram final del primer temps. La més perillosa, una gran jugada d’Azkune que ha finalitzat Mariezkurrena i ha aturat meritòriament Ortolá. Abans del descans, Cano ha hagut de substituir Raúl Baena per lesió, que tot just jugava el seu segon partit com a titular després de la sanció.

Segona part accidentada

A la segona meitat, el Centre d’Esports ha sabut mantenir el marcador i contenir les arribades de la Real Sociedad B, que s’ha bolcat a l’atac en busca de l’empat. Els locals han jugat amb un home menys des del minut 67 per l’expulsió d’Eder García. El desgast del partit s’ha vist reflectit en els desafortunats problemes físics del Sabadell, que ha hagut de canviar Carles Salvador, Ricard Pujol i Marc Domènech per molèsties.

Acció d’atac local. Autor: Real Sociedad via X

Finalment, l’equip ha certificat la segona victòria visitant de la temporada i dormirà fora del descens, com a mínim, aquest dissabte. Caldrà estar pendents dels resultats del Tarazona i del Rayo Majadahonda per veure si es clou la jornada en posicions de permanència. El proper partit del Sabadell serà dissabte 24 a la Nova Creu Alta davant el Real Unión.

Real Sociedad B: Ayesa; Cantero, Gorrotxategi, Goti, Camara (min.29 Peru Rodríguez), García, Azkune (min.69 Fiabema), Agote (min.59 Zoilo), Ochieng (min.59 Dadie), Beitia, Mariezkurrena (min.69 Mikel Rodríguez)
CE Sabadell: Ortolá; Astals, Amelibia, Resta, Herrero; Baena (min.40 Pujol, min.86 Jesús Fernández), Salvador (min.64 Maestre), Domènech (min.86 Soto); Abde, Marruecos, Vladys (min.86 Baselga)
Àrbitre: David Recio Moreno. Targetes grogues: Peru; Domènech, Ricard Pujol, Astals, Vladys. Targeta vermella: García

Foto de portada: Vladys, celebrant el gol. Autor: CES via X