David de la Cruz en la Volta. Autor: David Jiménez

De la Cruz, protagonista de La Vuelta a Espanya que passarà diumenge per Sabadell

David de la Cruz comença aquest dissabte La Vuelta Ciclista a Espanya amb inici a Barcelona en una contrarellotge de 14 quilòmetres. Un dia després, Sabadell forma part de la segona etapa entre Mataró i la capital catalana. El lloc de pas serà a partir de les 14:10 hores per la nostra ciutat des del pont de la Salut i sortirà per l’avinguda de Matadepera.

El ciclista sabadellenc té moltes ganes de competir a la seva cursa preferida, en un any marcat per la seva caiguda al Tour de França on es va veure obligat a abandonar. L’any 2016 va guanyar l’etapa del Naranco i es va posar el mallot de líder a Astúries. De la Cruz ha estat 7è en tres ocasions a la classificació general.

El corredor de l’Astana buscarà una segona victòria, i de ben segur que es deixarà veure per la seva ciutat. Ja ho va intentar al mes de març durant el final d’etapa de La Volta a Catalunya que va tenir lloc a l’Eix Macià on va marxar escapat amb un grupet de ciclistes, però va a ser agafat a l’entrada de Sabadell des de Castellar.

L’Astana Qazaqstan ha donat a conèixer la llista de corredors, amb David de la Cruz i Luis León Sánchez com a ciclistes més destacats en un equip que completen Javier Romo, Joe Dombrowski, Vadim Pronskiy, Samuele Battistella, Fabio Felline i Andrey Zeits.

El cartell de La Vuelta és espectacular amb el belga Remco Evenepoel i l’eslovè Primoz Roglic, guanyadors de les últimes edicions, a més del danès Jonas Vingegaard, vigent guanyador del Tour de França.

El pas per Sabadell

La cursa tindrà al migdia una avançada amb la caravana publicitària que farà una aturada a l’avinguda Francesc Macià, a l’alçada del Parc Catalunya, i reprendrà la seva marxa abans de l’arribada dels ciclistes. En concret, s’estima que els protagonistes entraran per la nostra ciutat entre les 14:10 i les 14:16 hores, segons les estimacions previstes de l’organització sobre les velocitats mitjanes.

La Vuelta entrarà per la carretera C-155 i travessarà el pont de la Salut per continuar pel carrer de Vilarrúbies, la ronda Zamenhof, plaça de Catalunya, l’avinguda de Francesc Macià, l’avinguda de la Concòrdia i l’avinguda de Matadepera. Sortiran de la ciutat per continuar la cursa en direcció a Matadepera i el coll d’Estenalles, catalogat com a cim de segona categoria. L’etapa finalitzarà amb la pujada al Castell de Montjuic.

Afectacions al trànsit

La presència de La Vuelta afectarà el trànsit dels carrers que formen part del recorregut i que es tallaran durant uns 45 minuts, coincidint amb els moments previs i durant el pas dels corredors. Els vehicles que vagin en direcció a Castellar hauran de circular per la Gran Via (pel pas subterrani, els laterals a l’alçada de Vilarrúbies estaran tallats). El transport públic es desviarà per la Gran Via i la carretera N-150.

Foto portada: David de la Cruz a la seva arribada al final d’etapa de La Volta a Catalunya el passat mes de març a Sabadell. Autor: David Jiménez