OAR Gràcia ha guanyat 30-34. Autor: Eric Altimis

Impressionant victòria de l’OAR Gràcia a Eibar en el primer pas cap a l’ascens

L’OAR Gràcia ha guanyat 30-34 a l’Arrate Eibar Eskabaloia en el primer partit de la fase d’ascens que es disputa al Poliesportiu Ipurua d’Eibar. L’equip de Cesc Borrell perdia per 23-18 a l’inici de la segona part, però un parcial de 0-7 ha donat la volta per complet al partit (23-25). Els sabadellencs han mantingut el cap fred i han pogut acabar el partit amb quatre gols d’avantatge. Aquest dissabte juguen el segon partit contra el Santonya (16:30 h.) i diumenge contra l’Ikasa de Madrid

Partidàs. Els aficionats graciens que han viatjat a Eibar no oblidaran aquest partit que pot ser el primer pas cap a l’ascens a Divisió de Plata. Un gran partit col.lectiu amb un extraordinari Pau Hernández sota pals i les accions de Joaquim Vaillo (8 gols), Nil Montserrat, els germans Correro i companyia han guanyat a un Eibar que havia quedat primer al seu grup.

L’Arrate Eibar ha portat la iniciativa en el marcador durant la primera part. Després de l’1-1 i del 2-2 amb dos gols de Nil Montserrat, els bascos han agafat una renta de tres (5-2). Ha començat la reacció verdiblanca que reduïa a un (5-4) amb Joaquim Vaillo com a protagonista en atac.

El primer temps ha tingut aquestes anades i tornades amb avantatges de tres gols (8-5) i reacció instantània (8-7). El porter sabadellenc Pau Hernández amb intervencions miraculoses mantenia a l’OAR al partit.

L’Arrate, amb la seva condició de local a Ipurua, ha aconseguit el màxim avantatge (14-10). Però un parcial de 2-5 amb gols de tots els colors han permès arribar al descans només 1 per sota (16-15)

Una pinya. La imatge de l’OAR Gràcia tota la temporada. Autor: E.Altimis

A la segona part, l’OAR ha tingut l’oportunitat per igualar després de molt temps el marcador pero no ha pogut ser. Del possible 16 iguals s’ha passat al 19-15 amb tres gols locals en els tres primers minuts. Joaquim Vaillo, amb el seu cinquè gol ha inaugurat el marcador pels verdiblancs. L’Eibar es mostrava més efectiu i aconseguia la màxima renda de 5 gols (23-18) que feia preveure el pitjor.

Parcial de 0-7 i festival

L’equip de Cesc Borrell no ha abaixat els braços i ha començat a reduir la distància amb gols de Montserrat, Torras, Bernat Correro de penal, Vaillo amb un golàs espectacular pel 23-22. I ha continuat amb Guillem Correro, un altre de Montserrat i un altre de Vaillo fins al 23-25. Increïble 0-7 amb Pau Hernández fet un pop a la porteria.

L’Eibar ha intentat reaccionar, però el que ha arribat han estat més gols verdiblancs fins a arribar a la màxima renda de 5 (26-31). Al final han pogut celebrar el primer triomf per 30-34.

Només puja un

L’OAR Gràcia és líder amb 2 punts junt amb l’Ikasa que ha guanyat 28-27 al Santonya. Els càntabres són el rival gracienc d’aquest dissabte (16.30 h.). Diumenge serà l’Ikasa (10:30 h.)

FITXA TÈCNICA.

30 Arrate Eibar (16+14): Viguera 3; Zuloaga 3, Torrego 2. Ecenarro 2 , Barruetabeña 6, Urain 1, Oregi 1, Guisasola 1, Guerra, De Diego 2, Larrañaga 1, Yarza, Puente, Valenciano, Casado 8, Solar.
34-OAR Gràcia Sabadell (15+19): Pau Hernández; Ernest Colomer, Sergio Alvarez, Nil Montserrat 6, Gerard Francés, Antoni Vázquez 6, Ugo Aitsahalia 1, Guillem Correro 5, Enric Parera 1, Pol Torras 3, Joaquim Vaillo 8, Bernat Correro 4, Daniel Peiró, Jaume Esteve, Lluís Marrugat, León de la Cruz (ps)