L'equip Once va guanyar a Sabadell l'any 2001. Autor: J.Sánchez

La Volta a Catalunya arribarà a Sabadell amb cartell de luxe: Roglic i Evenepoel

La Volta Ciclista a Catalunya torna a Sabadell el dijous 23 de març com a final de la quarta etapa que començarà a Llívia i finalitzarà a l’Eix Macià a la tarda. Feia 22 anys que la centenària ronda ciclista catalana no tenia com a escenari Sabadell. L’any 2001 l’equip ONCE va guanyar una etapa amb sortida i arribada a la ciutat. El ciclista local David de la Cruz participarà amb l’Astana. Aquest matí s’ha presentat com serà l’etapa del retorn ciclista a la nostra ciutat

Remco Evenepoel, guanyador de l’última Vuelta Ciclista a Espanya, i Primoz Roglic, tres cops vencedor de la Vuelta – dos dels millors ciclistes del món – amb permís del també eslovè Tadej Pogacar i el danès Jonas Vingegaard- seran protagonistes. També ciclistes il·lustres com Egan Bernal, Richard Carapaz, Geraint Thomas o Chris Froome. A Sabadell arribaran ciclistes dels 18 millors equips del món (UCI World Team) i 7 convidats (UCI Pro Teams).

Sabadell havia perdut el fil ciclista en les dues últimes dècades. L’any 2001 va ser l’última vegada en què es va disputar una etapa 100 per cent a la ciutat. Va ser una contrarellotge per equips que va començar al Santuari de la Salut i va acabar la Ronda Zamenhof amb victòria de l’equip ONCE. També va ser seu d’una sortida d’etapa a la Vuelta Ciclista a Espanya de l’any 2001 i seu del final d’etapa de La Vuelta l’any 2003, amb triomf a l’esprint de l’alemany Erik Zabel.

El director de la Volta a Catalunya, Ruben Perís, ha dit aquest dijous que espera que sigui una final d’etapa espectacular:

“Recuperem Sabadell per la Volta després de dues dècades i es feia estrany. La Volta arriba en un moment extraordinari amb una participació de luxe amb els millors equips del món i amb noms com Roglic que ja ha dit que és una de les poques voltes d’una setmana que no té, o Evenepoel. Sigui a l’esprint o en una escapada serà un final d’etapa espectacular i Sabadell es veurà per tot el món”.

L’etapa de 188 quilòmetres començarà a Llivia i després de passar per Ripoll i arribarà als últims quilòmetres passant per Castellar del Vallès. D’allà entrarà per Sabadell per la carretera de Prats i a continuació enfilarà fins a l’Avinguda Onze de Setembre, Ronda Zamenhof i girarà fins a l’Eix Macià on es podria repetir un espectacular esprint massiu.

Presentació etapa Volta a Catalunya. Autor: Izan Vizuete
La regidora Laura Reyes, el director de la Volta a Catalunya, Rubén Peris i el regidor Lluís Matas, a l’acte d’avui. Autor: Izan Vizuete

La regidora d’Esports, Laura Reyes s‘ha congratulat per “tornar a tenir a Sabadell un final d’etapa de la Volta Ciclista a Catalunya que és la tercera competició més antiga del món del ciclisme”. Per la seva part, el regidor Lluís Matas també ha parlat de la importància de tenir una final d’etapa de la Volta pel que fa a “promoció d’imatge i turisme per la ciutat en una retransmissió per tot el món i permetrà veure imatges de la nostra ciutat. És una inversió ben feta”.

Després d’arribar a Sabadell, tota la caravana ciclista marxarà cap a Tortosa on divendres 24 de març es disputarà la cinquena etapa. Una Volta a Catalunya que comença dilluns 20 a Sant Feliu de Guíxols i acaba diumenge 26 a Barcelona.

Estacionament afectat

A partir del 22 de març l’estacionament quedarà afectat en diverses zones per on passarà la cursa. El dia 23, la mobilitat quedarà reduïda entre les 16 i 18 hores que és quan finalitzarà l’etapa – depenent de la velocitat que agafen els ciclistes durant una etapa marcada en el calendari després de la 2ª i 3ª amb protagonisme de muntanya.

Foto portada: l’any 2001, l’equip Once va guanyar la contrarrellotge per equips en l’última visita de La Volta a Sabadell. Autor: J.Sánchez