Foto portada: l'equip del CN Sabadell celebrant l'Eurocup. Autor: David Chao.

El CN Sabadell fa història i s’endú l’Eurocup

L’Astralpool CN Sabadell és el nou campió de l’Eurocopa masculina de waterpolo després de guanyar per 11-5 el Telimar Palermo italià i remuntar els dos gols del partit d’anada disputat a Sicília (9-7). ‘La Catedral’ de Can Llong tal com la va batejar l’entrenador local Quim Colet va rugir amb més de 1.000 persones davant dels aficionats sicilians també presents. Una gran defensa amb Edu Lorrio aturant els 12 primers llançaments dels italians ha decantat la balança per a l’equip de Quim Colet que ha culminat un partit gairebé perfecte.

Tal com es preveia l’inici ha estat molt intens tal com imposa disputar una final europea, i amb un protagonista –Edu Lorrio–. que ha destacat entre tots. El porter del CN Sabadell va fer fins a cinc parades de mèrit davant els llançaments de Vlahovic i companyia. El Sabadell va trobar la seva oportunitat per anotar l’1-0 amb un llançament en superioritat del bielorús Kostas Averka per tancar el primer parcial. El segon quart va començar de la mateixa manera que va acabar el primer, amb tant del Sabadell, aquesta vegada en igualtat a càrrec de Bernat Sanahuja i que equilibrava per primer cop el global de la final.

El bielorrús Kostas Averka ha fet tres gols. Autor: David Chao

Edu Lorrio – amb sis parades més en aquest període – i la defensa sabadellenca van trasbalsar per complet els jugadors sicilians que van arribar al descans llarg sense anotar. L’equip de Quim Colet es va mostrar a més més fluid en atac i dos gols de Sergi Cabanas i Lluc Bertrán als dos últims minuts del quart posaven per primera vegada en avantatge el Sabadell a la final (4-0).

El Palerm va trobar una escletxa a la defensa vallesana per anotar la seva primera diana obra de Basic després de 18 minuts a zero i 12 parades de Lorrio. La primera alegria italiana va durar el que va trigar el Sabadell a gestionar el següent atac i anotar Sergi Cabanas el seu segon gol de la matinal fins al 5-1.

Els sicilians van maquillar el seu tempteig gràcies a dos penals anotats pel seu especialista Maxwell Irving per igualar el global de la final (5-3). La reacció sabadellenca ha estat immediata amb una gran combinació culminada per Dusan Banicevic i un penal – el primer de tota la sèrie final – concretat per Kostas Averka (7-3). Andrija Basic, amb el seu segon gol del partit, retallava a tres gols i donava el parcial als italians per 3-4.

Quedaven vuit minuts per al final i el Sabadell va continuar amb la seva gran defensa i en atac dos gols de Bernat Sanahuja i Marcel Teclas donaven el màxim avantatge (9-4). El Palerm malgrat el tercer gol d’Irving no va tenir opcions davant l’efervescència vallesana que va amarrar el títol, primer amb un afortunat tant Sanahuja i després amb un contracop final d’Averka per al definitiu 11-5.

El Club Natació Sabadell és el nou campió de l’Eurocup després d’imposar-se per un global de 18-14 a la final. I allà ha començat la festa grossa amb l’afició i jugadors units amb el primer titol europeu de la història. Lalo López-Escribano ha aixecat el primer titol continental per l’equip masculí.

El capità Lalo López-Escribano. Autor: David Chao
El capità Lalo López-Escribano amb el titol a les mans. Autor: David Chao

Astralpool CN Sabadell 11 (4+7): Lorrio; Cabanas (2), Gil (-), Teclas (1), Sanahuja (3), Andión (-), Bertran (1), Bonet (-), Averka (3,1p), Banicevic (1), López-Escribano (-), Veich (-), Serrano.
Telimar Palermo 5 (0+5): Nicosia, Del Basso, Turchini, Di Patti, Occhione, Vlahovic, Giliberti, Marziali, Lo Cascio, Irving (3,2p), Lo Dico, Basic (2), Washburn.
Árbitres: Kun (Hungría) i Boudramis (Grecia). Han excluit al local Veich i al visitant Occhione.
Parcials: 1-0; 3-0; 3-4, 4-1.

Foto portada: l’equip del CN Sabadell celebrant l’Eurocup. Autor: David Chao.