Foto portada: un moment del CN Sabadell - CN Barcelona de la semifinal de l'Eurocup 21-22. Autor: David Chao.

El CN Sabadell jugarà la final de l’Eurocup per segon cop a la història

L’Astralpool CN Sabadell jugarà la final de l’Eurocopa de waterpolo, la segona competició continental, malgrat perdre per 8-9 contra el CN Barcelona a la tornada de la semifinal. Val el seu pes en or el resultat de l’anada: la victòria sabadellenca per 10-12. Dos gols de Fran Valera quan els cenebistes havien igualat l’eliminatoria a l’últim quart i el partidàs d’Edu Lorrio sota pals valen per jugar contra el Telimar Palermo sicilià la segona final continental de la història de l’equip masculí de waterpolo.

La piscina de Can Llong ha viscut un gran espectacle de waterpolo amb una gran actuació dels dos porters, Edu Lorrio i Mario Lloret, que confirmen la bona salut sota els pals com ja va demostrar també el sabadellenc del Terrassa, Pepe Motos o els dos porters del Barceloneta, Dani López Pinedo, que viu a Sabadell, i Unai Aguirre.

Un moment del CN Sabadell – CN Barcelona de la semifinal de l’Eurocup 21-22. Autor: David Chao.

El CN Barcelona estava obligat a remuntar els dos gols de desavantatge del partit d’anada en què el Sabadell va guanyar per 10-12. L’equip de Víctor González va arribar a igualar l’eliminatòria i va arribar a l’últim quart amb avantatge de dos gols (6-8) a menys de tres minuts.

Determinant Fran Valera

En aquell moment va sorgir la figura del jove Fran Valera que va anotar dos gols que van valdre per empatar el partit a 8 i assaborir la classificació malgrat que a 28 segons per al final, Blai Mallarach anotés el definitiu 8-9. L’equip de Quim Colet va esgotar la possessió final i la festa va ser sabadellenca davant d’un gran CN Barcelona.

L’entrenador del Sabadell, Quim Colet. Autor: David Chao.

El partit va començar amb mutu respecte i amb festival de parades de Lorrio i Lloret. El Sabadell va ser qui primer es va posar les piles en atac i es va col·locar amb dos gols d’avantatge (2-0 i 3-1) amb doblet del bielorús Kostas Averka.

El Barcelona es va ficar al partit i a l’eliminatòria amb un parcial de 0-3 al final del segon quart (3-4) amb gols de García, Valls i Tahull, amb el posterior 4-4 de Banicevic per arribar amb taules a l’equador. Al tercer quart, el CN ​​Barcelona va vorejar la perfecció i va igualar l’eliminatòria amb Lloret parant un penal a Cabanas mentre Valls i Van den Burgh situaven el 4-6.

Celebració a Can Llong per un CNS que jugarà la seva segona final europea. Autor: David Chao.

L’últim quart va ser frenètic amb Averka i Banicevic igualant a 6 i un altre cop amb el Barcelona obrint bretxa amb 6-8 amb gols de Van den Burgh i Mallarach (6-8). Fins que va arribar l’hora de Fran Valera i amb els dos gols va ser determinant al final per a l’èxit sabadellenc.

Astralpool CN Sabadell 8 (4+4): Lorrio; Cabanas (-), Gil (-), Teclas (-), Sanahuja (-), Valera (2), Bertran (1), Bonet (-), Averka (3), Banicevic (2), López-Escribano (-), Veich (-), Serrano
CN Barcelona 9 (4+5): Lloret, López (-), Van den Burgh (2), Valls (2), García (1), Durik (-), Delgado (-), Gomà (-), Tahull (1), Frigola (-), Mallarach (2), Ramón (1), Aguilar
Arbitres. Putnikovic (Serbia) y Birakis (Grecia). Exclusions de Veich (m.12) i García (m.15)
Parcials: 2-1, 2-3, 0-2, 4-3
Eliminatòria: CN Sabadell 20 – CN Barcelona 19 (12-10, 8-9)

Segueix iSabadell a Telegram!

Segueix iSabadell a Telegram i rebràs les notícies més rellevants directament al teu dispositiu. Fes-ho AQUÍ.

Foto portada: celebració del pas a la final tot just sonar la botxina. Autor: David Chao.