El CN Sabadell guanya la 18ª Copa de la Reina

L’Astralpool CN Sabadell ha guanyat la 18ª Copa de la Reina al vèncer per 8-6 a l’Assolim CN Mataró en la final disputada a la piscina del CN Terrassa. Un partit de contrastos que ha començat amb 2-0 amb els gols de Bea Ortiz i ha continuat amb un parcial de 0-4 per les del Maresme (2-4) i al tercer quart amb un 4-0 pel Sabadell (6-4). A l’últim quart, el Club ha mantigut l’avantatge i Sabrina van der Sloot ha rubricat el triomf amb el 8-6.

El CN Sabadell recupera el títol que va aconseguir la temporada passada el Mataró a la mateixa piscina en un altre partit marcat per la defensa (4-6). A ben segur que es tornaran a veures les cares al play-off de Lliga i qui sap si a la Final Four de la Champions.

Bea Ortiz ha estat la gran protagonista d’un inici de partit en que el CN Sabadell s’ha posat amb 2-0 engrandit per una fèrria defensa amb l’única escletxa d’una pilota perduda que Cristina Nogué va rescatar per al 2-1 del final del període.

La lluita entre Sabadell i Mataró amb Bea Ortiz i Maica Garciá. Autor: J.Sánchez

El Mataró va canviar completament la decoració de la final en un segon quart en què l’exportera del Club, María Elena Sánchez, i la seva defensa han estat un mur. En atac, un penal anotat per la neerlandesa Simone Van der Kraats i un altre en superioritat pel seu compatriota Vivien Sevenich van posar el primer avantatge, ampliat poc després del final del segon quart per l’hongaresa Rita Keszthelyi-Nagy per al 2-4. Al Sabadell no li sortia res.

El Club ha tornat a la càrrega en un tercer quart en què el VAR – novetat a la Copa de la Reina – va aparèixer per donar validesa al 3-4 d’Irene González El gol ha trencat amb els 10 minuts sense anotar de les sabadellenques i ha donat pas als seus millors instants de la final amb tres gols seguits més d’Elena Ruiz, Bea Ortiz i Maica García per rubricar un parcial de 4-0 (6-4) amb Laura Ester parant-ho tot.

El Mataró va reduir distàncies a l’últim període amb el 6-5 d’Avegno però la rèplica de les de David Palma va ser immediata amb el 7-5 de Ruiz.

Sabrina van der Sloot ha marcat el decisiu 8-6 en aquesta jugada. Autor: J.Sánchez

A l’últim minut, la neerlandesa Van der Kraats va posar el 7-6 per al Mataró però a l’últim atac la neerlandesa del Sabadell, Sabrina van der Sloot ha marcat el definitiu 8-6.

Maica Garcia ha aixecat la Copa de la Reina amb l’alcaldessa Marta Farrés, al costat. Autor: J.Sánchez

Festa a les grades del Club Natació Terrassa per les jugadores i els seguidors del CN Sabadell. Bea Ortiz, millor jugadora de la final i Laura Ester, millor portera.

8 – Astralpool CN Sabadell: Ester; Mati Ortiz (-), Leiton (-), Van der Sloot (1), Serrano (-), Steffens (-), Ruiz (2), García (1), Forca (-), Bea Ortiz (3), Pérez (-), González (1), Carrasco
6- Assolim CN Mataró: Sánchez; Morell (-), van der Kraats (2.1p), Gual (-), Sevenich (1), Keszthelyi-Nagy (1), Cambray (-), Nogué (1), Avegno (1), Bertran (-), Espar (-), Claveria (-), Carmona.
Àrbitres: Gómez i Martín. .
Parcials: 2-1, 0-3, 4-0. 2-2

Foto portada: El CN Sabadell suma una nova Copa de la Reina. Autor: J.Sánchez