Maica Garcia amb la setana Copa d'Europa. Autor: David Jiménez.

El Club s’imposa a l’Olympiacos i guanya la setena Champions (16-10)

La Setena ja és aquí. El Sabadell s’ha imposat a l’Olympiacos i reedita el seu títol europeu. És de nou el millor equip d’Europa. El Club ha imposat el seu altíssim ritme de joc i ha doblegat les gregues a partir del tercer quart. Com a les ‘semis’, Sofia Giustini, amb cinc gols, i Irene González, amb tres, han liderat l’atac sabadellenc.

Ambient de luxe a la Nova Escullera del CN Barcelona minuts abans de la final de la Champions de waterpolo femení: Sabadell – Olympiacos. Un duel de titans entre els dos grans dominadors del waterpolo femení en els darrers anys. El CN Sant Andreu queda el tercer lloc d’aquesta Final Four.

La societat Giustini – González

Ha colpejat primer el Club, obrint la llauna grega amb un sol de Sofia Giustini. La italiana, que va marcar tres gols a les ‘semis’ contra el Sant Andreu, ha portat de corcoll de la defensa grega. La portera grega ha aguantat l’Olympiacos davant l’assetjament sabadellenc. L’empat ha estat ràpidament neutralitzat per Irene Casado, qui amb sort ha marcat el 2-1 amb el que s’ha arribat al final del primer quart.

Foto portada: Giustini, celebrant un dels seus gols. Autor: David Jiménez.
Giustini, celebrant un dels seus gols. Autor: David Jiménez.

Gol grec per començar el segon quart. Més agressiu en defensa, l’Olympiacos s’ha avançat a falta de cinc minuts per arribar al descans llarg mitjançant un gol clar de Myriokefalitaki. Però el Club ha sabut patir i ha imposat el seu ritme. Giustini de nou ha portat la igualada al marcador. Maica Garcia l’ha desfet, amb un gol 100 per cent boia. I Forca ha fet el cinquè, amb una llarga conducció (després de ser colpejada a la cara sense pilota) finalitzada amb la seva esquerra. De nou Forca, en superioritat, ha ampliat avantatge (6-3). Amb tres de distància s’ha arribat al descans llarg (7-4).

L'aficio del Sabadell ha omplert la Nova Escullera. Autor: D.Jiménez.
L’afició del Sabadell ha omplert la Nova Escullera. Autor: D.Jiménez.

Res no estava guanyat. L’Olympiacos s’ha posat a un (7-6) en una arrencada espectacular del tercer quart. Però a partir d’aquí, les waterpolistes sabadellenques han estat imbatibles i els gols han començat a caure. Com a les ‘semis’ Irene González i Sofia Giustini han estat ariets en atac per tornar a posar el Club tres per davant (10-7). Van der Sloot de penal ha fet l’onzè. Giustini el dotzè. I Maica Garcia el 13è. Olympiacos no podia frenar. Sis de distància. Un mur a falta de vuit minuts.

A l’inici del segon quart, Van der Sloot ha marcat el seu segon penal (14-7). I Giustini, amb el seu cinquè, encara ha ampliat més distància (15-7). Vuit de renda. La feina estava feta. Olympiacos ha retallat distàncies fins el 16-10 final. Però la festa ja era sabadellenca.

Palma ha retirat Laura Ester, molt ovacionada i abraçada per les seves companyes al sortir de la piscina. La seva setena Champions, probablement l’última.

Foto portada: celebració abans d'acabar el partit. Autor: David Jiménez.
Celebració abans d’acabar el partit. Autor: David Jiménez.
Celebració des de la banqueta, tot just acabant el partit. Autor: D.J.

Les waterpolistes, a la piscina. Autor: D.Jiménez.

El que podia haver estat una tragèdia grega, finalment ha acabat sent una ranchera: com a la cançó el Club segueix sense el rei del waterpolo femení.

CN Sabadell: Laura Ester, Mati Ortiz, Paula Leitón, Sabrina Van der Sloot (2, 2p), Maartje Keuning, Irene Casado (1), Sofia Giustini (5), Maica García (2), Judith Forca (2), Bea Ortiz (1), Ona Jurado, Irene González (3) i Mar Carrasco.
Olympiacos SFP: Ioanna Stamatopoulou, Eleftheria Plevritou, Ioanna Chydirioti (1), Nikoleta Eleftheriadou (1, 1p), Foteini Tricha (1), Eleni Xenaki, Christina Siouti (1), Margarita Plevritou (3), Stefania Santa, Vasiliki Plevritou (3), Despoina Drakotou (1), Maria Myriokefalitaki (2) i Divina Lucia Negro-
Àrbitre: Alessia Ferrari (Itàlia) i Boris Margeta (Eslovènia)
Parcials: 2-1; 5-3; 6-3; 3-3.

Foto portada: celebració abans d’acabar el partit. Autor: David Jiménez.