Valera, al Sabadell - Brescia de la Champions, al setembre de 2023. Autor: D.Jiménez.

Champions: el CN Sabadell perd amb polèmica a Brescia i es jugarà el seu futur a Can Llong

La piscina de Can Llong dictarà sentència en l’intent de l’equip masculí del Club Natació Sabadell d’estar entre els vuit millors d’Europa i passar a la segona fase de la Champions League. L’equip de Quim Colet ha perdut a Brescia per 11 a 10 en un igualtat partit. Els italians avancen a la classificació el Sabadell, que ara és tercer de grup.

El Sabadell arribava a Brescia líder després de la històrica victòria a la piscina del Novi Beograd, actual subcampió d’Europa, qui començava la jornada recuperant el liderat del grup després d’imposar-se a l’Steaua de Bucarest, la ventafocs del grup. Els de Colet surten d’Itàlia tercers. Però tenen els quarts de finals europeus a la seva mà.

Festival ofensiu

Festival golejador en el primer quart, que ha finalitzat amb empat a 4. El Club, sempre per davant, s’ha mostrat efectiu però, malgrat les bones aturades d’Edu Lorrio, molt tou en defensa, el que ha facilitat a l’equip italià escurçar sempre distàncies. El ritme golejador s’ha temperat una mica al segon quart, però amb la mateixa tònica. Un Sabadell entonat en atac (hat trick de Barroso, destacat) però desencertat en defensa, cosa que li ha impedit agafar distància.

Les coses s’han capgirat al tercer quart. Parcial dels italians, que s’han avançat per primer cop, marxant de dos amb el 10 a 8, que ha provocat un temps mort de Quim Colet a 3:25 pel final del quart. Encara ha ampliat distàncies el Brescia amb l’11 a 8 però un gol de Vidovic amb sort i errada greu del porter Tešanović ha permès aturar la sagnia abans que acabés el tercer quart.

Emoció i polèmica final

Res no estava del tot decidit, ja que el Sabadell venia amb les credencials de remuntar a la pista del subcampió europeu. Però el partit arribava decantat cap els locals. Els de Colet han intensificat la defensa, que ha neutralitzat l’atac del Brescia, sec durant els darrers vuit minuts. Fran Valera ha posat a un al Sabadell a falta de poc menys de quatre minuts (11-10).

Polèmica

La igualtat era màxima, els encerts abundants i el cansament elevat. En els darrers segons el Sabadell ha tocat la gesta. Fran Valera ha marcat l’empat sobre la botzina, portant el partit als penals. Però els àrbitres han anul·lat el gol per dos metres d’Edu Lorrio, que s’havia sumat a l’atac a la desesperada. L’empat hauria significat un punt, que ara el Club espera no trobar a faltar d’aquí algunes setmanes. Malgrat la confusió i les queixes dels jugadors sabadellencs, el marcador ja no s’ha mogut.

22 de novembre: jornada clau

Ara a pensar ja en el proper partit. Novi Beograd i Brescia es veuran les cares a Sèrbia. Vista la igualtat del grup, la jornada pot ser propícia pels interessos sabadellencs. El Club, no obstant, està obligat a sumar els tres punts contra un Steaua de Bucarest encara en blanc. El partit serà el 22 de novembre a les 19.30 hores a Can Llong. Aquell dia els de Colet poden donar un pas important per estar, per primer cop, entre els vuit millors club d’Europa. El definitiu se l’hauran de guanyar contra l’os Novi Beograd el 6 de desembre.

Brescia (11): Tešanović, Del Basso, Dolce, Faraglia (2), Lazić, Gianazza (1), Renzuto (2), Guerrato, Alesiani, Manzi (1), Balzarini (4), Gitto (1) i Massenza
CN Sabadell (10): Lorrio, Bonet, Asensio (1), Schütze, Vidović (2), Valera (2), Barroso (3), Van Ijperen, Averka (1), Pérez, Mallarach, Bustos (1) i Teclas.
Àrbitres: Boudramis (GRE), Misković (MNE)
Parcials: 4-4, 3-3, 4-2 i 0-1.

Foto portada: Fran Valera, al Sabadell – Brescia de la Champions, al setembre de 2023. Autor: D.Jiménez.