Colet, sempre intens seguint el partit. Autor: David Jiménez.

Copa del Rei: el CN Sabadell repeteix subcampionat contra l’At.Barceloneta

L’Astralpool CN Sabadell s’ha hagut de conformar per tercer any consecutiu amb el subcampionat de la Copa del Rei després de perdre a Palma (Mallorca) contra, el de sempre, l’Atlètic Barceloneta per 10-6. L’equip de Quim Colet havia arribat a la seva 10a final de la història després de vèncer al CN Terrassa per 6-5. El Club ha aguantat fins a l’inici del tercer quart (5-4) però tres gols seguits dels mariners han decantat la final i el 20è títol barceloní, per tres que té el Sabadell.

El partit ha començat amb un llançament al pal d’Alberto Barroso en la tònica d’un primer temps on els pals s’han creuat en el camí de l’equip de Colet. Felipe Perrone ha inaugurat el marcador de la final, i Kostas Averka, que havia estat expulsat a la semifinal contra el Terrassa (6-5), ha fet l’únic empat (1-1) del matx. L’ex del Sabadell Bernat Sanahuja i Unai Biel han decantat el 3-1 al final dels primers vuit minuts.

Lorrio ha mantingut al Club al partit a l’inici del segon quart amb dues aturades i interceptant un contracop abans que arribés el 4-1 que obria una escletxa al marcador. Després de dotze minuts amb només un gol al marcador, Alberto Barroso ha agafat el protagonisme en atac marcant el 4-2 i posteriorment després del cinquè mariner ha fet el 5-3. Els tres gols aprofitant tres de les quatre superioritats.

Averka posa emoció però dura poc

El tercer quart ha començat amb una nova aturada de Lorrio i el segon gol d’Averka per situar el 5-4 en un gran xut llunyà. La rèplica immediata de Munarriz i Tahull ha retornat els tres (7-4) en un moment clau de la final. La mala sort s’ha creuat en el camí del Club en el 8-4 quan el xut de Munarriz ha entrat després de rebotar en Lorrio. Averka en una doble superioritat ha trencat el parcial de 3-0 a l’últim minut però a 7 segons del final del període, el tercer de Munarriz ha retornat els quatre en contra (9-5).

Averka, durant el partit. Autor: David Jiménez.
Averka ha estat el màxim golejador amb tres gols. Autor: David Jiménez.

El Sabadell ha gaudit de diverses opcions per retallar la distància a l’últim quart, però ha estat Perrone al contraatac qui ha marcat el 10-5 amb el següent gol de l’alemany Fynn Schütze per situar el definitiu 10-6. El Sabadell es queda amb els tres títols (1998, 2005 i 2012) i ara la seva mirada és a l’Eurocup on el dia 27 juga el partit de tornada dels quarts de final contra Steaua amb un gol d’avantatge aconseguir a la capital romanesa Bucarest.

Zodiac Atlètic Barceloneta (10); Unai Aguirre (p), Martin Famera, Bernat Sanahuja (1), Alberto Munarriz (3), Miguel de Toro, Marc Larumbe, Luke Pavillard (1), Ivan Zovic, Roger Tahull (2), Felipe Perrone (2), Unai Biel (1), Álex Bustos i Nick Porter (ps)

Astralpool CN Sabadell (6): Edu Lorrio (p), Pep Bonet, Òscar Asensio, Fynn Schütze (1), Stefan Vidovic, Fran Valera , Alberto Barroso (2), Guus van Ijperen, Kostas Averka (3), Jan Pérez, Blai Mallarach, Javi Bustos i Xavi Teclas (ps)

Parcials: 3-1, 2-2, 4-2, 1-1

Incidències: Final de la Copa del Rei jugada a la piscina Son Hugo de Palma de Mallorca

Foto portada: Tercera final seguida de Copa del Rei per l’equip de Quim Colet. Autor: D.Jiménez