Copa: massa Barceloneta pel Sabadell (12-5)

Final amb ple absolut a Can Llong. L’espectacle s’ho mereixia: la Copa del Rei que finalment s’ha tornat a emportar aquesta locomotora de bon waterpolo espanyol que és l’Atlètic Barceloneta, que s’ha anotat el seu desè títol consecutiu i el 18è del seu historial. Ningú no s’acosta a la seva gesta.

El partit, d’inici amb pilota per a l’At Barceloneta. Granados tira al travesser. At Barceloneta marca per mitjà de Miguel del Toro 1-0. És el primer dels 12 gols que ha marcat el quadre mariner, el nivell, disciplina i tradició del qual marquen una fita al waterpolo espanyol difícil d’igualar. L’Astralpool Sabadell sec, no arribava a trenar cap jugada que pogués posar en perill el seu rival, el Barceloneta culmina el quart amb 2-0. Sota els pals Unai Aguirre, segon porter que es va doctorar avui amb el títol de millor porter premi Loterias. L’Astralpool no trobava el seu lloc al joc, i va veure com es trenava el 4-0 fins que poc abans del descans. Banicevic anotava el 4-1.

Després del descans no va variar la tònica del partit. L’At Barceloneta va marcar un ritme difícil de controlar, més que res perquè els mariners tiren molt bé de lluny. Es va passar al 5-2 de Martin Famera, que excepte un miraculós canvi de ritme no es pot millorar. Una mica d’oxigen el gol marcat per Sergi Cabanas. A partir d´aquí s’anima el marcador amb 6-3. Penal fallat pel Barceloneta i càstig que transforma amb habilitat Averka des del punt de penal, 6-4, això a 2:10 del final del quart. Però il·lusions no es van poder aconseguir amb aquest rival. I Pavillard va marcar el seu segon gol 7-4. L’oxigen  en algun moment arriva per al Sabadell després del gol Asensio 31 segons de concloure el quart. La impulsió dels campions estava en marxa Fran Fernandez 8 -4 i arriba el final del tercer període.

El CN Sabadell, recollint la medalla de finalista, ha tancat una bona Copa del Rei. Autor: David Chao.

Últim quart amb els deures fets, sense més problemes, l’Atlètic Barceloneta amb Unai sota els pals Miguel de Toro com a gran figura, conclouen un partit èpic, per 12-5 no per la igualtat dels rivals, sinó per la sapiència d’exhibir un gran waterpolo. cal reconèixer que el quadre mariner està escrivint una època.

Zodiac CN At.Barceloneta: Aguirre; Famera (1), Granados (-), Munárriz (1), De Toro (3), Larumbe (1), Pavillard (2) , Fernández (1), Asensio (2), Perrone (-), Biel (-) , Bustos (1), López Pinedo.
Astralpool CN Sabadell: Lorrio; Cabanes (1), Gil (-), Tecles (-), Sanahuja (-), Valera (2), Bertran (-), Bonet (-), Averka (1p), Banicevic (1), López-Escribano (- ), Veich (-), Serrano.
Àrbitres: Buch i Gómez.
Parcials: 2-0, 2-1, 5-3, 3-1

Foto portada: un moment de la final de la Copa del Rei. Autor: David Chao.