Kostas Averka ha marcat 3 gols. Autor: David Jiménez

El CN Sabadell cau amb honor davant el subcampió d’Europa, Novi Beograd

L’Astralpool CN Sabadell ha perdut per 6-8 davant el Novi Beograd serbi en l’última jornada de la primera volta de la Champions League masculina de waterpolo. L’equip de Quim Colet ha arribat a guanyar al descans (4-3) amb un Edu Lorrio espectacular, així com la seva defensa. Però el subcampió d’Europa ha capgirat el marcador fins el definitiu 6-8 lluitant fins el final.

El Club després de fregar el títol de Copa del Rei, el cap de setmana passat, en una final que van perdre als penals contra l’Atlètic Barceloneta, ha jugat de tu a tu fins al final.

El Novi Beograd, amb una constel·lació d’estrelles, ha dominat d’entrada dos gols de Strahinja Rasovic i de l’egarenc Alvaro Granados per situar el 0-2. Fran Valera, de penal, ha fet el primer gol vallesà abans del final del primer quart, però novament els serbis amb el gol de Cerkovic han situat l’1-3.

Parcial de 3-0

El Sabadell ha fet el millor waterpolo en els últims minuts del segon quart amb tres gols de diferent factura per capgirar el marcador. Primer, amb un golàs a l’escaire del capità Sergi Cabanas, després amb un palmeig de Javi Bustos i l’estrena de Kostas Averka per col·locar el 4-3 al descans.

Quim Colet durant un temps mort amb Teclas, Averka i Valera. Autor: D.Jiménez

El subcampió d’Europa ha reaccionat al tercer quart tant en defensa com en atac amb dos gols dels grecs Skoumpakis i Vlachopoulos més el segon de l’Strahinja Rasovic que van tornar el parcial de 0-3 fins al 4-6. El montenegrí Kostas Averka ha trencat amb la sequera dels Club (5-6) però un altre cop Álvaro Granados ha completat l’avantatge serbi amb el 5-7 segellant el parcial d’1-4 en aquest tercer quart.

Els dos porters – tant el local Edu Lorrio com el portuguès Joao Coimbra, ex de l’Atlètic Barceloneta – han segellat la porteria durant bona part de l’últim quart. Averka ha donat esperances amb el 6-7 aprofitant la segona de les vuit superioritats que el Sabadell va disposar en un baix percentatge d’encert. A la jugada següent, l’estrella Dusan Mandic va decantar la balança per als serbis amb el 6-8.

El Club ho ha intentat tot fins al final però va topar amb Coimbra en els últims atacs per cedir amb honor davant el segon classificat de la Champions. Queda amb 4 punts igual.lat amb el Marsella en les dues últimes posicions del grup, però amb l’honor de haver perdut per pocs gols contra els millors equips.

6-Astralpool CN Sabadell: Lorrio; Sanahuja (-), Gil (-), Marcel Teclas (-), Veich (-), Valera (1p), Bertran (-), Cabanas (1), Averka (3), Banicevic (-), Bonet (-), Bustos (1), Xavi Teclas.
8-Novi Beograd: Coimbra; Strahinja Rasovic (2), Mandic (1), Granados (2), Vucinic (-), Pijetlovic (-), Martinovic (-), Cetkovic (1), Perkovic (-), Vlachopoulos (1), Skoumpakis (1), Viktor Rasovic (-), Filipovic
Arbitres: Dervieux (FRA) i Ivanovsky (MNE). Eliminats Skoumpakis (m.29) y Pijetlovic (m.31)
Parcials: 1-2, 3-1, 1-4, 1-1.

Foto portada: Kostas Averka ha marcat tres dels sis gols del Club. Autor: David Jiménez.