Mati Ortiz i Laura Ester a per la sisena. Autor; David Chao

El CN Sabadell guanya l’Ethnikos i lluitarà per la sisena Eurolliga a la Final Four

L’Astralpool CN Sabadell ha complert el pronòstic i per novena vegada serà a la Final a 4 de l’Eurolliga femenina de waterpolo, després de derrotar l’Ethnikos per 8-6. L’equip de David Palma era l’indiscutible favorit i encara més després d’haver guanyat per 8-13 en el partit d’anada disputat a Atenes. Judith Forca i Maggie Steffens amb tres gols cadascuna i una excel·lent defensa han estat claus.

Les sabadellenques no han sortit a especular amb el resultat d’anada i han anat des de l’inici a buscar la victòria davant un Ethnikos que té a la portera nord-americana Ashley Johnson el seu millor aval. Judith Forca, igual que va passar a Atenes, es va encarregar de situar els primers avantatges per al Club amb dos gols per al 3-1 al final del primer quart. Maggie Steffens ha completat l’altre gol i totes dues acabarien marcant sis dels vuits gols locals.

Maggie Steffens ha marcat 3 gols. Autor: David Chao

El Sabadell de David Palma, en mode control, va mantenir els dos gols de renda al segon quart en què només es va veure un gol per banda (4-2). Ethnikos es va ficar en el partit amb dos gols seguits de Kontoni que van valer per l’empat a 4 mantenint les gregues amb el marcador igualat fins al 5-5.

A partir d’aquí tres gols de Judith Forca, Maggie Steffens i Irene González han assegurat el triomf per al Sabadell (8-5). Steffens i Forca amb tres gols cadascuna han estat claus en la victòria. L’Ethnikos només ha pogut batre una vegada Laura Ester per liquidar la seva presència a Europa.

El CN Sabadell ha jugat molt concentrat. Autor David Chao

El CN Sabadell buscarà la sisena. Ha guanyat cinc Eurolligues (2011, 2013, 2014, 2016 i 2019) amb dos subcampionats (2015 i 2018) i la tercera plaça el 2017.

Sabadell, Olympiacos i Kirishi, a la Final Four

Olympiacos (Grècia) i Kinef Kirishi (Rússia) són els altres equips que s’han classificat per la Fase Final. Tot dos són bicampions d’Europa. El quart finalista es coneixerà el dia 3 de març quan es va disputar a Belgrad el partit de tornada entre l’Uralochka Zlatoust rus i el Plebiscit Padova. Les russes parteixen amb avantatge de tres gols després de guanyar a Itàlia.

8- Astralpool CN Sabadell (4+4): Ester; Ortiz (-), Games  (1), Van der Sloot  (-), Serrano  (-), Steffens  (3), Sohi  (-), García  (-), Forca  (3), Keuning  (-), Pérez  (-), González  (1), Carilla  (-)
6- Ethnikos ( 2+4)): Johnson; Ioannou (1), I.Charalampidi (1), Elliniadi (-), Kontonni (2), Parkes (-), Chatzikyrikiakaki (-), A.Benekou  (-), Rakintzi (-), S. Charalampidi (1), I.Benekou (1), Bakoc (-), Sotirelli
Àrbitres: Kunikova (Eslovaquia) y Castagnola (Italia)
Parcials: 3-1, 1-1, 3-3, 1-1
Incidències:
Partit de tornada dels quarts de final de l’Eurolliga femenina de waterpolo disputat a la piscina de Can Llong (CN Sabadell)

Foto portada: Mati Ortiz i Laura Ester, buscaran la seva sisena Eurolliga amb el Club. Autor: David Chao