Foto portada: la secció femenina de waterpolo, aquest dimecres. Autor: RFEN.

Espanya, amb set waterpolistes del Club, passa a la final de Mundial i anirà als Jocs Olímpics

Espanya jugarà aquest divendres la final del Mundial de Fukuoka de waterpolo femení contra Països Baixos, després de guanyar a Austràlia per 12-10. Una victòria amb el plus de la classificació olímpica pels Jocs de París 2024 amb un any al davant. Maica García, Judith Forca, Bea Ortiz, Laura Ester, Elena Ruiz (la millor jugadora de la semifinal), Nona Pérez i Paula Leiton, les set waterpolistes del Club Natació Sabadell d’aquest any, amb la resta de la selecció sumen una medalla més. Llegenda.

La selecció de Miki Oca ha marcat la diferència des del primer quart amb un gran encert en atac amb dos gols d’Elena Ruiz i un altre de Bea Ortiz entre altres i una bona defensa per un marcador de 5-2. Austràlia ha millorat les prestacions en atac en el segon quart i la distància ha quedat en dos gols (8-6). El tercer quart ha començat amb la màxima renda per Espanya amb quatre gols i opcions més un més, però han estat les australianes les que han retallat el marcador amb dos gols més per deixar el 10-8 a vuit minuts pel final.

Maica i Bea decideixen en atac

A la selecció li costava anotar després de no sumar cap gol en les darreres quatre superioritats. La solució històrica de pilotes a Maica Garcia ha tornat a tenir resultat i la boia sabadellenca ha marcat l’11 a 8. Austràlia ha retallat de nou (11-9). Tots dos equips han pressionat en defensa i els atacs s’han precipitat. Tot ha acabat a 1’07 quan Bea Ortiz ha decidit el passi al final amb el 12-9 maquillat a manca de 6 segons per Zoe Arancini.

Països Baixos, el rival

Països Baixos ha guanyat la primera semifinal contra Itàlia però 9-8 en un duel amb les tres estrangeres del CN Sabadell per aquesta nova temporada. Les neerlandeses Sabrina van der Sloot Maartje Keuning ja tenen el passaport olímpic en un partit en que han marcat un gol cadascuna. Per la seva part, la italiana Sofía Giustini ha marcat un gol. Es repetirà el partit inaugural que va guanyar Països Baixos.