Judith Forca, una de las destacadas de la selección española / (c) Deepbluemedia (Especial para RFEN)

Espanya s’imposa a Itàlia amb cinc gols de Forca (14-8) i serà primera de grup

La selecció espanyola, amb cinc waterpolistes del Club Natació Sabadell, s’ha imposat amb claredat al combinat italià de Sofia Giustini i es classificarà com a primera de grup en el campionat d’Europa que s’està disputant a Eindhoven (Països Baixos). Actuació estelar de la sabadellenca Judith Forca, amb cinc dianes.

El combinat de Miki Oca s’ha imposat de forma clara (14-8). Passen a quarts com a primeres de grup i es veuran les cares, en principi, contra un rival més assequible. De moment, tres victòries en tres partits, contra França, Israel i ara Itàlia.

La sabadellenca Maica García, durant l'Espanya-Itàlia de la fase de grups de l'Europeu. Autor: RFEN.
La sabadellenca Maica García, durant l’Espanya-Itàlia de la fase de grups de l’Europeu. Autor: RFEN.

En el primer quart, el partit ha quedat pràcticament liquidat, amb un brutal 5-1, amb dos gols de Judith Forca, un de Maica García i dos d’Elena Ruiz. Al descans s’ha arribat amb 8-4. Espanya ha tornat a apretar en el tercer quart, finalitzat amb un 11-6 definitiu a falta de vuit minuts, que s’ha convertit en un escandalós 13-6 a falta de gairebé tres minuts per al final. Judith Forca ha acabat el partit amb cinc gols. Elena Ruiz i Anni Espar n’han fet tres cadascuna. La italiana del Club, Sofia Giustini, també ha marcat tres gols.

Any carregat

Després del campionat d’Europa de waterpolo, vindrà el Mundial de Doha (Qatar), al febrer. Després es reprendrà la temporada de clubs, on el Sabadell aspira a la setena Champions League entre altres títols, i a l’estiu el plat fort seran els Jocs Olímpics de París. La selecció femenina està classificada tant per al Mundial com per als Jocs, on tenen plaça garantida. A Tòquio (a l’estiu de 2021) van ser medalla de plata.

Foto portada: Judith Forca, una de les estrelles de la selecció espanyola. Foto: Deepbluemedia per a RFEN.