Espanya celebra el titol de campiones d'Europa

Espanya és tricampiona d’Europa amb vuit waterpolistes del Club

La selecció espanyola femenina de waterpolo s’ha proclamat per tercer cop campiona d’Europa després de guanyar la final a Grècia per 9-6. Maica Garcia, Judith Forca, Laura Ester, Nona Pérez, Irene González, Bea Ortiz, Paula Leiton i Elena Ruiz, les vuit waterpolistes del Club per la nova temporada han format part de les 14 seleccionades per Miki Oca. La capitana Pili Peña – exwaterpolista del CNS – ha aixecat la copa de campiones.

El palmarés de Maica Garcia i companyia – tant amb el CN Sabadell com amb la selecció espanyola- és impresionant des de 2011. Parlant en termes de selecció, han estat tres vegades campiones d’Europa (2014, 2020 i 2022), un cop campiones del món (2013), dues vegades subcampiones olímpiques (2012 i 2021) i un munt de podis en aquesta dècada prodigiosa.

Laura Ester, Nona Pérez, Bea Ortiz, Judith Forca, Martina Terré celebrant l'or a l'aigua
Laura Ester, Nona Pérez, Bea Ortiz, Judith Forca, Martina Terré celebrant l’or a l’aigua
Maica Garcia ha estat clau amb dos gols a la final i amb un partits decisius com a la semifinal davant Països Baixos
Espanya campiona d'Europa
Laura Ester ha esclatat d’alegria des de la banqueta d’Espanya i és una de les tricampiones d’Europa

La final ha començat de manera espectacular per Espanya amb un parcial de 3-0 amb gols d’Elena Ruiz, Nona Pérez i Anni Espar i la portera Martina Terré aturant un penal. Grècia ha reaccionat al segon quart amb un parcial d’1 a 3 en els millors moments de les gregues (4-3). Al tercer quart només s’ha vist un gol, de penal, d’Elena Ruiz pel 5-3. L’emoció ha arribat a l’últim quart, quan Grècia amb un parcial d’1 a 3 ha empatat a 6 a falta de quatre minuts. La selecció ha reaccionat al moment més important i els gols de Bea Ortiz, Maica Garcia i Anni Espar han estat claus per guanyar en un final pletòric.