Foto portada: la selecció espanyola de waterpolo masculí, celebrant el títol. Autor: RFEN.

Lorrio tanca la porteria i Granados fa màgia per convertir Espanya en campiona d’Europa (10-11)

Ofici, talent, banqueta i la justa dosi de fortuna s’han conjugat aquest dimarts al vespre a favor de la selecció espanyola de waterpolo masculí. L’equip de David Martín s’ha proclamat campió d’Europa per primer cop a la història en un frenètic partit contra Croàcia que s’ha resolt amb una genialitat d’Álvaro Granados, qui s’ha tret un conill de la xistera per deixar amb la boca oberta l’afició croata, molt majoritària a la piscina. Notable actuació del porter del Sabadell Edu Lorrio, que ha tancat a pany i forrellat la porteria espanyola en el darrer quart, quan Espanya anava dos per sota del marcador.

Actuació exemplar de la selecció espanyola de waterpolo masculí en aquest campionat d’Europa disputat a Zagreb (Croàcia). Els de David Martín havien accedit a la final golejant de forma escandalosa Romania en quarts i de forma plàcida Itàlia a les semifinals. Res no presagiava que la gran final fos una passejada. I així ha estat. Igualtat màxima en tot moment, això sí, amb Espanya per darrera del marcador durant bona part del partit.

El sabadellenc Sergi Cabanas, campió d’Europa. Autor: RFEN.

Croàcia, a esquenes de la seva afició, volia el seu tercer Europeu a casa. Ho han tingut a prop. Però els darrers vuit minuts dicten la sort en el waterpolo i han estat comandats per la selecció espanyola amb un fabulós 0 a 3. Després de tres quarts de partit amb Unai Aguirre a la porteria, David Martín ha canviat les cartes. Ha entrat el porter del CN Sabadell Edu Lorrio. En els seus vuit minuts no ha encaixat cap gol. Tres aturades de tres. I de valor incalculable, quan el resultat no era favorable al combinat espanyol.

Foto portada: Álvaro Granados. Autor: RFEN.
Álvaro Granados, decisiu i millor jugador del torneig. Autor: RFEN.

En atac ha resolt el talent. Incommensurable l’ex del Sabadell Bernat Sanahuja, amb tres gols, sostenint la selecció. I espectacular al final Álvaro Granados, primer anotant el gol de l’empat des de lluny i després, a falta d’un minut, inventant-se un gol màgic. Un revés per sorpresa, sec i ajustat. Un obús que ha sortit de la seva dreta de forma imparable, deixant amb la boca oberta propis i estranys. Directe als anals del waterpolo espanyol. Croàcia ha tingut un parell d’atacs encara per buscar els penals, però els seus xuts no han trobat porta.

Europeu… i passi a París 2024

Europeu per a Espanya. El primer de la història en la seva quarta final. I el principal que els faltava. Un nou títol per al combinat de David Martín, que es doctora de nou com a seleccionador. I Europeu per al sabadellenc Sergi Cabanas, qui ha acabat expulsat del partit, i per als jugadors del Club Edu Lorrio, protagonista de nou com al Mundial de l’any 2022, Blai Mallarach i Alberto Barroso. Les millors sensacions possibles per al mundial de Doha (Qatar) del mes vinent, sempre amb el plat fort de París 2024 a l’horitzó. I és que per si fos poc, ser campions d’Europa té un altre premi: la classificació directa per als Jocs Olímpics d’aquest estiu, en els que Espanya de ben segur competirà per les medalles.

Parcials: 5-3; 2-3; 3-2; 0-3.