Pena màxima: Espanya perd la final del Mundial davant Països Baixos

La selecció espanyola femenina de waterpolo ha perdut la final del Mundial de Fukuoka per 16-17 (4-5 als penals) davant Països Baixos. Judith Forca, màxima golejadora del Mundial, ha estat pletòrica amb cinc gols, que han portat la final als penals. Allà les neerlandeses han marcat els cinc llançaments per quatre d’una Espanya amb set waterpolistes del Club: Judith Forca, Maica García, Bea Ortiz, Paula Leiton, Laura Ester, Elena Ruiz i Nona Pérez.

La final ha començat a l’atac després d’un partit inicial del Mundial en que Països Baixos va guanyar a Espanya per un curt 7-6. Maica Garcia ha fet el primer gol de la selecció amb les neerlandeses agafant avantatge per 1-2. Dos gols de Judith Forca amb el seu ADN de qualitat han fet el 3-2, però, de nou dos gols del rival, un de Sabrina van der Sloot han deixat el 3-4 al final del primer quart.

Maica García ha repetit com a golejadora en l’inici del segon quart per fer el 4-4. A continuació, Elena Ruiz ha mostrat la seva qualitat des dels penals amb dos gols seguits per posar el 6-4 Simone van der Kraats, la neerlandesa del Mataró ha fet el 6-5 i poc després Kitty Joustra ha empatat de nou, el marcador, aquest cop a 6 per arribar equilibrats al descans llarg.

Judith Forca ha continuat amb el seu repertori de gols -aquest cop en un contraatac- per fer el 7-6. Les set jugadores del CNS. Ha estat l’únic gol de la selecció en aquest quart. Brigitte Sleeking i les neerlandeses del CN Sabadell, Sabrina van der Sloot i Maartje Keuning han posat dificil la final amb 7-9.

Festival de Judith per enviar la final als penals

Les coses s’han posat més complicades encara amb el 7-10 a set minuts pel final. Paula Crespí ha agafat el protagonisme i dos gols seus han retornat les esperances i a més el primer gol de Bea Ortiz ha empatat a 10. Sleeking ha anotat el 10-11, però de nou, Judith Forca ha igualat a 11 a 3’08 pel final. Un llançament llunyà de Rogge ha tornat a posar les Orange per davant (11-12).

Últim atac i qui si no, l’esquerrana d’or, la millor waterpolista d’Europa, Judith Forca ha marcat el seu cinquè gol, a 15 segons pel final i han empatat a 12. En l’última jugada neerlandesa, Elena Ruiz ha refusat i ha enviat la final als penals.

En els penals, el Països Baixos han marcat els seus 5 llançaments, dos de Van der Sloot i Keuning, per 4 d’Espanya – Ruiz, Forca, Espar i Maica, amb l’errada de Bea Ortiz al pal.

Han jugat per Espanya: Terré; Nogué, Espar (1p), Ortiz (1), Pérez, Crespí (2), E.Ruiz (3p), Peña, Forca (6,1p), Camus, García (3,1p), Leiton i Ester.

Plata i plaça olímpica; dissabte, l’equip masculí, lluita pel bronze

La selecció espanyola femenina ha aconseguit la plata i també un dels objectius, ser als Jocs Olímpics de París com a finalista. La Itàlia de Sofía Giustini ha guanyat el bronze.La masculina, juga aquest dissabte (6 hores) el partit pel bronze davant Sèrbia.

Foto portada: Les waterpolistes de la selecció amb la medalla de plata. Autor: RFEN.