La Copa de la Reina vola de Sabadell; Sant Andreu fa història (13-12)

El CN Sant Andreu s’ha endut la Copa de la Reina de la piscina de Can Llong. Les barcelonines han guanyat el primer títol de la seva història, que ha deixat escapar el Sabadell quan anava guanyant de quatre gols de diferència (6-10). Les ex del Sabadell Gisela Farré, Marina Cordobés i Elena Ruiz, claus.

La final pintava molt bé per a les jugadores de David Palma, expertes en els moments decisius i amb fiabilitat controlada. No fa ni dues setmanes que van atropellar l’Olympiacos en la final de la Champions, superant el propi Sant Andreu a les ‘semis’. Aires de revenja, per tant, a la piscina aquest diumenge. Tot i així, després d’un primer quart de baixa anotació (1-1), el Club ha marcat les distàncies en el segon, anant al descans llarg amb dos gols d’avantatge (4-6).

Judith Fora, cinc gols a la final, però insuficients. Autor: RFEN.

El màxim avantatge sabadeellenc ha estat superior. 6 a 10 en l’equador del tercer quart. I 8 a 11 a l’inici del darrer quart. Final bastant controlada. De final descontrolat. Però el Sant Andreu hi ha cregut i el Sabadell s’ha vist superat, malgrat el gran partit anotador de Judith Forca (cinc dianes), que ha posat per davant al Sabadell, 11-12, a final d’un minut.

La portera del CN Sabadell, Laura Ester. Autor: RFEN.

Però l’exjugador del Sabadell Marina Cordobés ha empatat, 12-12, i Elena Ruiz, també exjugadora del Sabadell, ha marcat el gol decisiu. 13-12 final. Alegria màxima en el Sant Andreu, que aixeca el primer títol de la seva història. I decepció també gran, no cal negar-ho, del CN Sabadell, que va aixecar fa dues setmanes la seva setena Copa d’Europa i aspirava a tenir la 19ª Copa de la Reina, a més a casa. El Sabadell ha patit 16 exclusions al llarg del partit i ha discutit l’actuació arbitral.

El CN Sabadell, subcampió. Autor: RFEN.

Precisament la rubinenca Elena Ruiz, que va deixar el Sabadell el passat estiu i ha marcat quatre gols a la final, ha estat escollida la millor jugadora de la Copa de la Reina. Martina Terré, millor portera.