iSabadell.cat
La Guia Michelin esquitxa el Vallès però passa de llarg per Sabadell

Nou any sense representació sabadellenca a la Guia Michelin, prestigiós recopilatori dels millors restaurants. Prop d’una desena de restaurants vallesans han estat inclosos a la guia, però cap d’ells a Sabadell. Només el restaurant Can Feu ha estat inclòs en els darrers anys en algunes edicions del recopilatori.

La Guia Michelin ha celebrat la seva gala aquest dilluns. Ha tornat a repartir estrelles entre els restaurants més destacats i reconeixements i recomanacions entre centenars de propostes. No hi ha cap estrella ni a Sabadell ni a l’entorn. Sí recomanacions. La guia passa de llarg per Sabadell, però assenyala algunes propostes a la seva àrea d’influència i no arriba a una desena al Vallès Occidental. Són els següents.

Dins de l’àmbit d’influència de Sabadell, la Guia distingeix en la categoria de millor relació qualitat-preu (‘Bib Gourmand’) el Garbí de Castellar, de cuina catalana amb mongetes del ganxet i productes de la terra. Can Ferran, a Sant Quirze, ha aconseguit la mateixa distinció: mongetes del ganxes, pop a la brasa amb trinxat i altres plats típics de la cuina catalana formen la seva carta. En la mateixa línia, doble distinció a Cerdanyola. Per una banda, Ébano (Bellaterra) per la seva cuina contemporània “amb fortes arrels tradicionals”. I Tast & Gust al nucli de Cerdanyola amb l’steak tartar com a plat estrella. Hi ha 3.500 propostes de Bib Gourmand a Espanya.

Triple reconeixement a restaurants de Terrassa. Dos per la seva qualitat-preu. Per una banda el cèntric El cel de les oques, de cuina tradicional contemporània, i per l’altra el Vapor Gastronòmic, una brasserie amb cuina a la vista i productes de quilòmetres zero. I en la categoria general i no només vinculada a la relació qualitat-preu, Casa Nita. Un local minúscul, de menys de 20 metres, sense cuina ni fogons, però amb productes del Mercat Central de Terrassa, el Mercat de la Independència. Finalment, Ca l’Esteve, de Castellbisbal, també ha rebut una menció de la Guia Michelin per la seva carta “clàssica catalana” amb suggeriments diaris.

Comparteix

Icona de pantalla completa