Nova oferta gastronòmica al centre de Sabadell i en especial aposta per l’esmorzar de forquilla. Es diu Atipa’t i promet “molt de xup-xup”. Estarà ubicat al carrer d’En Font i obre a finals d’aquesta setmana. El local està impulsat per Cristina Pérez i Marc Masero, amb tres dècades d’experiència a l’hostaleria i al capdavant de la tradicional La bodega d’en Rafel des de fa uns anys, de la que en va evitar el tancament. L’Atipa’t es presenta com un “espai diferent” i com la “primera taverna catalana del centre de la ciutat”.
Atipa’t obrirà el proper divendres al vespre. Es defineix com la primera taverna catalana del Centre i promet esmorzars de forquilla a preus populars (10 euros per cap). També faran servei de migdia i nit.
Esmorzar de forquilla: 10€
Cap i pota, fricandó amb bolets, bacallà amb samfaina o civet són alguns dels sis plats que configuraran l’esmorzar de forquilla, amb mig litre de vi de porró i cafè o cigaló per 10 euros per cap. El servei d’esmorzar de forquilla estarà disponible de dilluns a divendres -feiners- de les 8 del matí a les 12 del migdia. A banda, el restaurant també oferirà menú del dia per 15,90 euros al migdia i sopars amb plats de carta, a un preu orientatiu d’entre 25 i 30 euros per persona.
“Hem aconseguit un espai diferent, al centre, amb àpats tradicionals catalans i productes de proximitat i molta qualitat. L’hem decorat nosaltres mateixos, amb fotografies de l’Arxiu Històric de Sabadell, per retre un petit homenatge a la nostra ciutat”, assegura Cristina Pérez. Masero afegeix que “hi haurà molta cassola i xup-xup, amb guisats i estofats, amb plats clàssics com els peus de porc amb salsa, les galtes… tindrem també caça, que requereix hores de cocció com el civets, guatlles escabetxades o conill entre d’altres”.
Pel que fa als vins, asseguren que aposten pels productors catalans (Priorat, Terra Alta o Costers del Segre) però també tindran Albariño i Rioja. L’equip directiu manté que aposta per “aliats” locals com el Mercat Central, on “hi anirem a buscar els menuts i producte fresc”. També buscaran aliances amb “productors, pastissers i elaboradors de la comarca”.

El local obrirà divendres a les vuit del vespre, amb aforament gairebé ja al complet. Està ubicat al número 16-18 del carrer d’en Font on hi havia hagut una històrica taverna basca i després un frànkfurt. Fa pocs mesos al mateix carrer va obrir la pizzeria Artigiana.
Foto portada: els impulsors del nou Atipat’. Autor: cedida.
