Els dimecres a la nit són per a Marc Ribas i el seu Joc de cartes estiu, que continua fent una audiència espectacular en aquesta nova temporada. TV3 ha preparat una competició que enfrontarà tres restaurants del Vallès, entre ells el Rauxa de Sabadell. El programa es va gravar al maig, com us vam avançar en aquell moment.
Aquesta temporada d’estiu està donant a parlar. I és que els concursants porten dues setmanes competint a matadegolla. Tornaran a barallar-se tantíssim com la setmana passada? O hi haurà tanta brutícia com fa un parell d’entregues? De moment, el que podem avançar són els noms dels restauradors que han escollit.
Bistró XXI (Castellar)
La primera parada serà a Castellar del Vallès, on consideren que el restaurant Bistró XXI pot donar molt de joc. Els seus representants són la Isabel Muñoz i el Jordi Perea, un matrimoni que també està molt enamorat de la seva cuina casolana. Entre alguns dels plats que destaquen a la seva carta? Les croquetes de pernil i les mandonguilles, dos clàssics que confien que els ajudin a guanyar
Taberna 1984 (Sant Cugat)
Després arribarà el torn de la Cristina González i el Carlos Soler, al capdavant de la Taberna 1984 de Sant Cugat del Vallès. Ells prioritzen la cuina de mercat i tenen un lema divertit, la taberna preferida de la teva sogra. Són d’aquells que creuen que el vermut i les cerveses són “una cosa seriosa”, unes begudes que acompanyen d’un munt de tapes i platets com bunyols, braves, ensaladilla russa, cap i pota, truita de patates o els macarrons de la iaia.
Rauxa (Sabadell)
Finalment, els qui ho donaran tot per endur-se els 3.000 € de premi són l’Isaac Catalán i l’Aleix Jorba del Rauxa-Bodega Contemporània de Sabadell. Ells creuen en les tapes ben elaborades i la cuina “amb personalitat”, dos conceptes que han après en l’experiència a l’estranger de la que han gaudit. De les tapes que ofereixen, tenen bona pinta alguns clàssics com les braves amb salsa de tomàquet natural i allioli escaliva, les croquetes negres de xipirons, la fusta d’embotits, el bikini XL, steak tàrtar de vaca o la gilda d’anxova.

Aquesta nit sabrem com es comporten els restauradors o si puntuen amb estratègia i mala bava. Un altre espectacle que arribarà a TV3 i la plataforma 3Cat a partir de les deu de la nit.
Sabadell i Joc de cartes
El Rauxa serà el quart restaurant sabadellenc que participa a Joc de cartes. El 2017 ho va fer Al tanto que va de cantu, al carrer de Sant Pau, que es va endur el programa. I en un altre capítol, un derbi vallesà Sabadell-Terrassa que va caure del cantó egarenc, va prendre-hi part el Choco choquito de la Rambla i el Gastrobarbes del carrer Sant Antoni. Val la pena recordar que el popular cuiner Marc Ribas, malgrat militar ara en el ‘terrassisme’, va viure 20 anys a Sabadell i coneix molt bé la ciutat, en la que va treballar a restaurants, discoteques i va regentar el desaparegut Bohèmia a l’avinguda Onze de setembre.
Més informació:
