El restaurant 9 de la Borriana es comença a acomiadar, almenys tal i com l’hem conegut fins ara. La parella formada per Paco Querol i Núria Pérez enfilen el camí de la jubilació i abaixaran la persiana el proper 15 de novembre. En les darreres dècades, el 9 de la Borriana s’ha convertit en un dels restaurants més clàssics i estimats de Sabadell.
En un edifici rústic, amb poques taules, sense menú, una pissarra amb la carta i suggeriments i sempre amb producte fresc de temporada, el 9 de la Borriana acumula dècades de bon servei a Sabadell. No debades és un dels establiments més estimats de la ciutat, però també dels més valorats. Així ho diuen crítica i públic. Ara toca l’hora de jubilar-se i tant Querol com Pérez ho fan amb ganes i amb la satisfacció de la feina ben feta.
El relleu del 9 de la Borriana, garantit
El 9 de la Borriana canviarà però no tancarà. I és que els restauradors que lideren el Rauxa, al carrer de les Tres Creus, han culminat el trasllat per obrir-hi una nova proposta, que s’anirà perfilant en les properes setmanes. El Rauxa, que ha estat notícia darrerament per la seva aparició -sucosa- al programa Joc de cartes, ja suma mitja dècada a Sabadell i a banda d’una bona comunitat de seguidors, organitza alguns bons saraus, com els que van atreure centenars de persones durant la passada Festa Major a ritme de rumba.

Un cop abaixada la persiana, Querol dedicarà part del temps guanyat a seguir una de les seves passions: col·laboracions gastronòmiques o maridatges, sempre amb el sake present. I és que és un dels principals especialistes d’aquesta beguda japonesa a Catalunya, i el seu nom va estar darrera, discretament, de la fira japonesa Sakura Matsuri.
Foto portada: Querol i Pérez en una imatge d’arxiu. Autora: Alba Garcia.
