Foto portada: sortida de La Passada, des de la Concòrdia. Autor: David B.

Així serà la Passada de Sant Antoni

Aquest dijous, com cada 17 de gener, torna la Passada de Sant Antoni Abat, l’acte més seguit de la celebració de Sant Antoni Abat a Sabadell. Com és habitual es farà a la tarda, a partir de les 17 hores des de l’Eix Macià. 

Aquest any l’organització recau especialment a la Germandat de Sant Antoni Abat Colla Vella. El planning és el següent:

  • L’activitat començarà ben d’hora, a quarts de vuit del matí, quan cada colla anirà a buscar l’abanderat. El de la Colla Vella serà recollit al número 3 del carrer del Forn (Creu Alta) i el de la Colla Nova al número 265 del carret Ribot i Serra (també a la Creu Alta).
  • A les 10 hores es farà la benedicció dels animals, com és habitual a la plaça del Taulí (Creu Alta). Allà baixaran els genets i abanderats per anar a l’ofici. La Colla Vella a l’església de Sant Fèlix i la Colla Nova a l’església de la Puríssima (Via Massagué).
  • A partir de les quatre de la tarda les dues colles es concentraran a l’avinguda de Francesc Macià.
  • El recorregut començarà a les 5 de la tarda. Passarà pels següents punts: plaça de la Concòrdia, l’avinguda de Francesc Layret, la carretera de Prats de Lluçanès, l’avinguda Onze de setembre, la Via Massagué, la plaça de l’Àngel, el Passeig Manresa, el passeig de la plaça Major, la plaça del doctor Robert i la Rambla. Un cop arribin a la Gran Via, i com és tradició, giraran de nou cap a la Rambla, la plaça del doctor Robert, el Passeig i el passeig Manresa, on acabarà la Passada. La Banda Municipal de Música encapçalarà la Passada.

Segons fonts municipals, aquest any el consistori entra a l’organització de l’esdeveniment. Així es reforçarà el pla de seguretat, amb un veterinari mentre duri la Passada. Els carrers transversals afectats per la Passada seran tallats quan passin les comitives.

Foto portada: un moment de la Passada l’any passat. Autor: David B.