Foto portada: la Flama del Canigó. Autor: Ajuntament / cedida.

Consulta aquí les fogueres autoritzades per la revetlla de Sant Joan

  • La Flama del Canigó arriba el diumenge a les set de la tarda a la plaça de la Nova Creu. 
  • Només es podrà encendre una foguera a les zones que disposin d’autorització. 

La Flama del Canigó dispararà el tret de sortida a la revetlla de Sant Joan aquest diumenge a les set de la tarda. A continuació s’encendran les fogueres amb la flama que es lliurarà a diferents atletes de la Joventut Atlètica de Sabadell. Igual que els darrers dos anys, el barri de Covadonga i la Serra d’en Camaró celebraran una revetlla sense foguera.

La Flama del Canigó arriba a la plaça de la Nova Creu (entre Ronda Pau Vila i la carretera de Barcelona) el diumenge 23 de juny a les set de la tarda. Els representants d’Òmnium Cultural i de la Unió Excursionista de Sabadell pujaran al cim del Canigó per portar la flama a la ciutat. Ells mateixos seran els encarregats de lliurar-la a alguns atletes de la Joventut Atlètica de Sabadell (JAS), els quals la duran fins a la plaça Doctor Robert.

El peveter s’encendrà a les 19:30 hores, on un representant de l’Associació de Veïns de La Creu Alta llegirà el manifest. Tot seguit, la flama s’expandirà arreu de la ciutat a través de les associacions veïnals de La Creu Alta, Les Termes, La Plana del Pintor, La Serra d’en Camaró, La Creu de Barberà, Gràcia, Covadonga i el Torrent del Capellà.

Fogueres

Des del 2017 només es pot encendre la foguera de Sant Joan en els indrets considerats segurs per fer-hi foc.

Per tant, només hi haurà revetlla amb foguera a Les Termes, La Creu Alta, La Plana del Pintor, El Torrent del Capellà i a La Creu de Barberà. A La Creu de Barberà la foguera serà un peveter, com la que organitza El Ciervo. L’Agrupació de Veïns de Gràcia farà una foguera però no revetlla.

Revetlles sense foguera

Així com Covadonga i la Serra d’en Camaró celebraran una revetlla sense foguera, l’associació de veïns ha organitzat una revetlla sense foguera.

Foto portada: la Flama del Canigó. Autor: Ajuntament / cedida.