Les claus de la 65ª Festa de l’Esport de Sabadell

La Festa de l’Esport de Sabadell arriba aquest any a la 65ª edició. Se celebrarà entre els dies 28 de maig i 3 de juny amb format de setmana de l’esport, com va impulsar el consistori l’any passat. El pressupost és de 30.000 euros, del qual el 30 per cent ve per patrocinis. 

La tinenta d’alcalde de Promoció de la Ciutat, Marisol Martínez, ha presentat la nova edició de la Festa de l’Esport, que inclou alguns retocs i novetats respecte la passada edició. Aquestes són les claus

  • Des del 28 de maig fins el 3 de juny hi haurà diverses activitats al voltant de l’anomenada Setmana Esportiva: tornejos, jornades de portes obertes i activitats dirigides o festivals de gimnàstica i hip-hop. Arribaran a diversos barris. “Hem passat de ser una festa institucional a esdevenir un festa popular. Una festa que s’expandeix a diferents punts de la ciutat. La festa deixa de ser un acte tancat, per ser una festa de tota la ciutat, una festa dels barris, una festa de les entitats”, assegura la regidora.
  • Durant la setmana, es faran diverses conferències i ponències al voltant de l’anomenat Laboratori d’Idees. La primera sessió tindrà lloc el dilluns 28 de maig, a les 7 de la tarda, a la Biblioteca de Ponent, sota el títol Els meus set cims, un camí per superar el càncer, de la mà de Joan Conflent de la UES. La segona sessió proposa diverses projeccions del Festival de Muntanya de Torelló. Serà el dia 29 de maig a les 6 de la tarda també a la Biblioteca de Ponent. El mateix escenari acollirà el dimecres 30, a les 7 de la tarda, la presentació del llibre La volta al món en 80 maratons, del periodista de TV3 Arcadi Alibés. La darrera de les sessions de reflexió tractarà sobre l’Adversitat com a mitjà de superació de vida, i anirà a càrrec d’exjugador de bàsquet Tomàs Jofresa. La xerrada es farà el diumenge 3 de juny, a les 5 de la tarda al Centre Cívic de Cal Balsach.
  • D’altra banda, el dijous 31 de maig i el divendres 1 de juny serà el torn de les jornades sobre Salut, Tecnologia i Esport organitzades per la Fundació Antiga Caixa de Sabadell 1859. La sessió de dijous de l’e-nforma comptarà amb Nacho Solozabal i Ona Carbonell, que seran els encarregats del col·loqui sobre Què mengen els campions?, a les 7 de la tarda. Pel que fa a la jornada del divendres, 1 de juny, a partir de les 6 de la tarda, hi haurà diverses conferències i a 2/4 de 8 del vespre una taula rodona a càrrec de Sergi Bonillo (director de restauració i nutrició de l’Acadèmia Sanchez Casal); Joan Golobart (exfutbolista del RCD Espanyol i analista esportiu) i Emma Roca (bioquímica, corredora i esquiadora de muntanya).
  • La tradicional gala de la Festa de l’Esport, que reconeix el millor esportista i la millor entitat, entre altres premis, tindrà lloc divendres 1 de juny a les 19 hores, al Teatre Principal. Prèviament, el dia 29 de maig els finalistes rebran un reconeixement.
  • Durant el matí del 2 de juny es farà la Diada de l’Esport Escolar, que acabarà a la Pista Coberta d’Atletisme.
  • Durant la tarda del 2 de juny es farà al Passeig de la plaça Major, la plaça del doctor Robert i al Racó del Campanar la Fira d’Entitats Esportives. Hi haurà algunes exhibicions. És la segona edició de la fira. A les 19 hores es convoquen tots els equips o esportistes que han estat campions d’alguna competició entre juny de 2017 i maig de 2018 per fer la Foto dels campions de l’esport 2017.
  • Protagonisme del Parc de Catalunya. El diumenge 3 de juny es durà a terme l’activitat l’Esport al Carrer, amb exhibicions de diferents disciplines: 3×3 de bàsquet, tennis de taula, esgrima, patinatge, trial, motor, marxa nòrdica, modelisme naval, ioga o un rocòdrom. El mateix dia hi haurà activitats a la Nova Creu Alta amb motiu del mig segle de l’estadi de futbol. A Cal Balsach, a prop de l’Eix Macià, hi haurà bàsquet amb motiu del 20è aniversari del Creu Alta Sabadell Bàsquet.

A més, l’Ajuntament convida les entitats esportives a fer difusió de les seves activitats a les xarxes socials, amb la publicació de vídeos curts. Segons ha relatat Martínez, la 65ª edició de la Festa de l’Esport costarà 30.000 euros. 9.000 euros, el 30 per cent, prové de l’aportació de patrocinadors privats.

Foto portada: la foto dels campions de l’esport, l’any passat. Autor: R.Benet.