Anna Maria Montseny en un acte. Autor: David B.

‘El camí que hem fet junts’, per Anna Maria Montseny

ARTICLE D’OPINIÓ
Anna Maria Montseny. Presidenta de Salut mental Sabadell.

Fa vuit anys, vaig acceptar el repte de presidir Salut Mental Sabadell.  Eren tres els objectius a aconseguir: Disposar d´una seu digna, el coneixement i reconeixement de l´entitat per la seva feina i treballar amb xarxa amb les institucions, entitats i persones amb les que compartíem objectiu i que es fundacional : el benestar de les persones afectades per una malaltia mental i les seves famílies.

Ara tenim nova seu, cedida per l´Ajuntament i moblada per IKEA,  també quatre pisos dotacionals al mateix edifici, propietat de Vimusa, on viuen quatre socis nostres com a llogaters. Hem aconseguit la declaració d´Utilitat Pública per fer atractiva la captació de fons. Som entitat reconeguda per la generalitat com a centre per oferir atenció psicològica  professional.

El projecte Art a 4 mans, que la generositat dels artistes convidats va fer possible, ha generat il·lusió  i mostrat les capacitats dels nostres artistes participants amb les exposició  itinerants de cada edició. El grup de pop rock KREC´N´ TÚ que assagen cada setmana i actuen en públic quan se’ls invita…

La jornada anual La Salut Mental la fem entre tots, que convoca professionals , familiars i afectats per posar en comú com millorar la salut mental , organitzada conjuntament amb  el CSM del Parc Taulí, el nostre hospital de referència.

L´acolliment, dins el projecte ACTIVA´T de la Conselleria de Salut de la Generalitat i la Federació Salut Mental Catalunya, de l´espai Situa´t, com a prova pilot  per informar i formar a persones que no havien demanat ajuda amb anterioritat.

Accions i jornades per posar de manifest els Drets  de les persones amb capacitats diferents, con defineix la Convenció de Nova York, on han col·laborat professionals experts de diferents àmbits i de forma especial el primer Síndic de Greuges de la Ciutat i la Fiscal en Cap de Sabadell Són moltes més les accions dutes a terme, que han quedat  reflectides en les Memòries anuals

Salut Mental Sabadell es una entitat ciutadana i res no hauria sigut possible sense la xarxa teixida I el compromís i la lleialtat mútua amb les persones de les Institucions, empreses i entitats  amb qui hem fet junts una part del camí. També les persones que han format part de la Junta Directiva, les treballadores , persones voluntàries i col·laboradores.

Ara el camí segueix però jo ja no el faré amb vosaltres. GRÀCIES, GRÀCIES, GRÀCIES , sense la vostra complicitat no seriem on som.

Foto portada: Anna Maria Montseny (esquerra), en una imatge d’arxiu. Autor: David B.