‘Gent de SBD’. Manel Navarro, guanyador del concurs Teen Star 2: “No vull que em comparin amb ningú”

El sabadellenc Manel Navarro, de 17 anys, ha estat el guanyador de la segona edició del concurs de joves talents musicals de Catalunya Teen Star. Manel ha estat triat entre 500 participants gracies la seva interpretació amb veu i guitarra de la cançó Hold on we’re going home de l’astista canadenc Drake. Aquest fet li permetrà enregistrar dos sencills originals amb el segell discogràfic TeenStar Records.

Teen Star és una competició organitzada per la discogràfica Música Global i Adolescents.cat. Per participar al concurs els aspirants han d’enregistrar un vídeo interpretant cançons pròpies o versions d’altres artistes. Els vídeos són votats a través del web del concurs fins que només queden 12 finalistes. Després, es celebra una gala en la qual el jurat escull els tres guanyadors.

Quan et vas començar a interessar per la música?
Jo mai m’hi havia interessat fins fa tres o quatre anys. Quan vaig complir els 10 el meu pare em va regalar una guitarra perquè ell també la toca i li feia il·lusió que jo ho fes però no m’hi vaig interessar i la vam guardar al traster. Uns anys després, als 14 aproximadament li vaig demanar que me la portés del traster i després d’ensenyar-me les nocions bàsiques ja vaig començar a aprendre pel meu compte mirant vídeos per Internet.

O sigui, que has sigut totalment autodidacta. I el tema de la veu, com has après a cantar?
Quan cantava a l’escola em deien que cantava molt malament, però ara sembla que la gent li agrada. Suposo que he anat perfeccionant-la.

Com vas decidir presentar-te a Teen Star?
Doncs ja feia un any i mig que pujava vídeos al Youtube interpretant cançons. Fa uns mesos, quan va sortir la convocatòria per participar al concurs acabava de pujar el vídeo interpretant la cançó Hold on we’re going home. Llavors vaig decidir presentar-me per provar sort.

Quan et vas presentar, pensaves que podries guanyar?
Al principi no li vaig donar gaire importància. Però després, quan em van dir que m’havien triat entre els 100 la cosa va canviar. I ja quan em van dir que actuaria entre els 12 finalistes a la gala final, que es va celebrar a la Sala Bikini, vaig començar a pensar en la possibilitat de ser guanyador sobretot perquè la gent em deia que li agradava molt el meu vídeo i la meva veu.

Com et vas sentir quan vas saber que eres el guanyador?
Va ser una sensació boníssima. A més, tocar en directe davant de tantes persones va ser molt gratificant. Tothom aplaudia i es veia que a la gent li agradava. Em vaig posar una mica nerviós però després tot va anar bé.

Que ha suposat aquest premi?
Aquest fet m’ha animat a seguir endavant. Ara ja em coneix més gent. A més, podré enregistrar dos temes originals amb el segell discogràfic TeenStar Records. Si tenen bona acollida i repercussió suposo que s’obriran més portes.

Manel Navarro
Manel Navarro, en una cafeteria de Sabadell. Autor: David B.

T’agradaria dedicar-te a la música?
Sí, seria molt bonic. Però s’ha de destacar molt i tenir sort.

A més de la música tens altres hobbies?
Jugo a futbol des de fa 12 anys. En relació amb la música també m’agradaria aprendre a tocar el piano però ho veig molt difícil perquè entre el futbol, els estudis i la guitarra no em queda molt de temps.

Quins grups escoltes habitualment?
Ara mateix, al meu Ipod tinc Green Day, Jack Johnson, Ed Sheeran, James Arthur…

Quins estils musicals t’agrada interpretar?
Un referent per mi es Ed Sheeran. M’agrada molt interpretar les seves cançons però també m’agrada molt Bon Dylan per exemple. Sobretot m’agrada interpretar música en acústic.

De quin estil seran els senzills originals que enregistraràs?
Enregistraré cançons en anglès i en acústic.

T’agradaria semblar-te a algun artista?
Doncs en principi vull que em reconeguin per mi, per la meva veu i que no em comparin amb ningú. Però si hagués de triar un referent seria Ed Sheeran.

Foto portada: Manel Navarro, abans d’iniciar l’entrevista. Autor: David B.