Judith Galán

Judith Galán (escriptora top a Amazon): “busco que el lector passi una estona agradable”

L’escriptora novell sabadellenca, del barri de Castellarnau, de 45 anys, llicenciada en empresarials i que signa amb el pseudònim de Judith Galán, ha aconseguit posicionar-se al número 1 en vendes de la llista d’ebooks Kindle d’Amazon amb el títol Calcetines rotos.

En poc més d’un mes ha venut més de 2.500 exemplars de l’obra i ha arribat a les primeres posicions dels llibres més venuts per la plataforma. iSabadell ha parlat amb l’autora sabadellenca.

Una comptable d’una empresa multinacional com s’embarca en escriure una novel·la romàntica?
Doncs precisament té bastant a veure amb la meva feina. Degut a la feina vaig començar a viatjar molt i anava molt sovint a Portugal, i a l’avió, vaig començar a llegir més, ja que abans no era una gran lectora, i amb els viatges, al tenir més temps vaig començar a llegir cada cop més. Fa cosa d’un any i mig vaig plantejar-me escriure. Ho vaig intentar perquè pensava que tenia històries per explicar. I així ho vaig fer, vaig deixar l’ebook i vaig agafar el portàtil. El resultat del llibre han estat moltes nits d’hotel, molts viatges amb una llibreta apuntant les coses que em passaven pel cap. En quatre mesos ja tenia escrit Calcetines rotos. Quan el vaig acabar els hi vaig deixar llegir a les meves germanes, que em van animar a publicar-lo.

No havies escrit mai abans?
No. A l’escola el professor de llengua castellana deia que escrivia bé, que tenia possibilitats i m’animava a escriure, però mai he escrit res fins ara.

Per què has escollit aquest gènere?
Perquè és un gènere que m’agrada. Intento escriure històries que siguin agradables, que passis una estona rient o que t’emocionin. La nostra vida quotidiana ja té bastants problemes i busco que el lector passi una estona agradable. Crec que la gent necessita passar moments agradables i amb aquest llibre intento que ho passin bé.

En el llibre expliques històries personals o bé son fruit de la teva imaginació?
La història és totalment inventada, no té res a veure amb mi ni amb el meu entorn més proper. De fet la protagonista de la novel·la té un trauma de la infància, un fet que a mi no m’ha passat mai i he hagut de fer recerca, buscar fonts d’informació i de psicologia per saber com es comporta una persona que ha de conviure aquest tipus de problema. M’he hagut de posar en la pell del protagonista i no te res a veure amb mi ni amb la meva vida.

Calcetines rotos s’ha situat al número 1 en vendes de la llista d’ebooks Kindle d’Amazon. Esperaves aquest èxit?
No (somriu). Ni molt menys m’ho esperava, ens ha sobrevingut.

Per què creus que has arribat a aquesta posició?
No sóc coneguda i tampoc he fet publicitat del llibre. Imagino que ha estat el boca-orella, potser també el preu, que és molt econòmic i potser també influeixen els comentaris dels lectors. Un cop estàs a dalt de la llista suposo que és més fàcil que la gent el compri, ja que és el més venut. La foto de la portada crec que també ha estat decisiva.

Et vas decantar per publicar el llibre en autoedició. Per què?
Vaig enviar el llibre a algun concurs, i encara que no sortís com a guanyador, durant uns mesos les editorials poden decidir publicar-lo. Finalment vaig decidir no enviar-lo a més concursos i vaig pensar en publicar-lo a Amazon.

Les crítiques dels lectors a Amazon són molt bones. Això farà que t’animis a escriure una segona novel·la?
Sí, de fet ja estic escrivint-la, ja vaig per la meitat. En aquest segon llibre agafo un dels personatges secundaris de Calcetines rotos com a protagonista. Tot i que comparteixen un dels personatges les dues històries són completament independents i diferents l’una de l’altra. És una història romàntica però estic intentant que sigui més divertida. M’agradaria tenir-lo acabat a l’estiu, però no sé si tindré temps perquè ara no viatjo tant.

Foto portada: Judith Galán en un moment de l’entrevista. Autor: David B,