Foto portada: el raper Elgio, aquest dijous. Autor: J.d.A.

Un raper de Sabadell, davant l’Audiència Nacional per les seves lletres

El raper sabadellenc ‘Elgio’, de 22 anys, ha declarat recentment a l’Audiència Nacional acusat per les lletres de les seves cançons. Els tribunals l’acusen juntament amb 12 rapers més del col·lectiu ‘La insurgencia’, d’enaltiment del terrorisme, associació il·lícita, i incitació a l’odi contra les institucions de l’Estat.

Segons ha explicat el propi raper a iSabadell, el passat dia 8 de novembre a la sortida del centre universitari on estudia Enginyeria Mecànica l’esperaven agents de la Policia Nacional. Li van donar en mà una citació judicial a casa de la Policia Nacional instant-lo a presentar-se davant l’Audiència Nacional el dia 17 per donar explicacions per les lletres de les seves cançons. Com ell van rebre citacions 12 rapers més a Espanya, del col·lectiu La Insurgencia. Se’ls acusa d’enaltiment del terrorisme, associació il·lícita, incitació a l’odi contra les institucions de l’Estat i injúries a la corona.

Elgio i la resta de rapers van presentar-se fa justament una setmana, tot i que es van negar a declarar. Ara estan pendents de l’acusació formal. El cas afecta, a més, mitja dotzena més de rapers vinculats a La Insurgencia però residents a països de l’Amèrica Llatina com Mèxic o Colòmbia. La causa la instrueix la magistrada Carme Lamela Díaz.

Així mateix, els col·lectius vinculats als rapers han endegat una campanya de suport amb l’etiqueta #AbsoluciónLaInsurgencia i s’assegura que les lletres de les cançons entren en el marc de la llibertat d’expressió.

Els membres de La Insurgencia tenen un canal de Youtube amb més de 350 vídeos i uns 2.300 subscriptors. El vídeo més vist del raper sabadellenc és ‘Hace falta’, el vídeo del qual adjutem a sobre. El propi Elgio també té un canal a la mateixa xarxa, amb 17 cançons. A Facebook La Insurgencia tenen uns 2.500 seguidors. Asseguren que “queda demostrat que en aquest Estat no hi ha llibertat d’expressió si t’oposes al règim d’opressió i terror”.

Foto portada: el raper Elgio, aquest dijous. Autor: J.d.A.