Foto portada: les obres del Portal Sud. Autor: Ajuntament.

Adjudicades les obres de la primera fase del Portal Sud

La Junta de Govern Local ha adjudicat les obres de la fase 1 del Portal Sud, per renovar l’accés a la ciutat des de la C-58. La transformació permetrà connexió directa amb la Gran Via i el carrer Costa i Deu en ambdós sentits de circulació. Les obres compten amb un pressupost de més de 4 miions d’euros i començaran al primer trimestre de 2022, amb un termini d’execució aproximat de 12 mesos.

La fase 1 consta de la construcció d’una rotonda de 90 metres de diàmetre amb dos carrils de circulació a l’interior i quatre ramals, “el que permetrà millorar la circulació en una de les entrades principals de la ciutat”, ha explicat la regidora de Desenvolupament Urbà, Mar Molina. Les obres compten amb el suport de la Diputació de Barcelona, que hi aportarà un total de dos milions d’euros, i ja n’ha aportat la meitat. A més, la regidora ha detallat que el projecte té com a base simplificar el funcionament dels accessos a la C-58 i “serà respectuós amb les característiques topogràfiques i ambientals” pel pas del torrent.

Aprovada la segona fase: 1 milió d’euros

La Junta ja ha aprovat de manera inicial la segona fase del portal Sud, amb un pressupost de més d’1 M d’euros, que reforçarà el col·lector de la riera de Can Feu. A més, s’inclou la construcció d’una rotonda als carrers de Víctor Balaguer i Costa i Deu. La regidora ha detallat que les obres no causaran afectacions al trànsit i que el conjunt del Portal Sud estarà finalitzat a finals de 2023.

Comments are closed.