Agermanament San Sebastián de los Ballesteros

S’oficialitza l’agermanament entre Sabadell i San Sebastián de los Ballesteros

Ja és oficial. Des d’aquest diumenge Sabadell i el municipi cordovès de San Sebastián de los Ballesteros estan agermanats. És el tercer agermanament de la capital vallesana amb un altre municipi després dels aprovats els anys 90 del segle passat amb l’Argub (Sàhara Occidental) i Matagalpa (Nicaragua). Una delegació sabadellenca va visitar el municipi cordovès durant el cap de setmana.

La delegació oficial sabadellenca va estar liderada per l’alcaldessa, Marta Farrés, el regidor de Cultura, Carles de la Rosa, la regidora de Desenvolupament Urbanístic, Mar Molina, i el regidor d’Educació, Manuel Robles. També hi va assistir el portaveu municipal de Ciutadans, Adrián Hernández, a més de persones vinculades a la Agrupación Andaluza de San Sebastián de los Ballesteros en Catalunya, amb seu a la masia de Can Rull de Sabadell.

Els dos municipis es comprometen a consolidar les relacions “d’amistat i cooperació recíproca” amb la firma d’un protocol d’argermanament que recull els àmbits on s’actuarà: cultura, ensenyament, acció social o esport, entre altres.

“Ja en els anys 80, els membres de l’Agrupación Andaluza San Sebastian de los Ballesteros van expressar el seu desig d’agermanar la terra en la qual havien nascut amb la seva terra d’adopció, en la qual vivien i on estaven creixent els seus fills. Ara per fi, aquesta petició té resposta”, ha assegurat Farrés.

Un centenar llarg de sabadellencs tenen en San Sebastián de los Ballesteros el seu municipi de naixement. Es tracta d’un municipi de la Còrdova interior que va patir una gran davallada demogràfica als anys 60 i 70 del segle passat, en bona part cap a Catalunya. Ara mateix tenen prop de 800 habitants quan als anys 60 en tenien el doble. Els lligams entre les poblacions estan molt centralitzats a través de l’entitat amb seu a la masia de Can Rull, amb una dinàmica activitat gastronòmica, festiva i cultural.

Aprovat per unanimitat al ple

L’agermanament es va aprovar per la banda sabadellenca en el ple municipal de setembre. Tots els partits amb representació a l’Ajuntament hi van votar a favor (PSC, ERC, Crida, Ciutadans, Junts i Podem). No obstant, més enllà de la votació hi va haver una certa polèmica.

Més informació:

Foto portada: l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, i l’alcalde de San Sebastián de los Ballesteros, Francisco Javier Maestre. Autor: Ajuntament.

Comments are closed.