Autor: J.d.A.

L’Ajuntament cedirà l’Artextil a l’UAB per 50 anys

L’Ajuntament debatrà aquest dimarts cedir l’Artextil, de propietat municipal des de fa tres anys, a la Universitat Autònoma de Barcelona per mig segle. Una cessió gratuïta. D’aquesta forma el consistori vol posar totes les facilitats, també pagarà part de la rehabilitació i adequació dels espais, per acabar convertint l’espai que va ocupar la Catedral del Tèxtil del Vallès en un campus universitari vinculat a la infermeria.

Fa uns mesos es va aprovar una declaració per avançar en el projecte i aquest dimarts es sotmet al ple fer un pas important: d’aquesta forma la nau Artextil, al barri de Covadonga, passarà a disposició de la UAB sense cap cost per configurar un Campus de Ciències de la Vida i la Salut. La cessió tindrà una durada de 50 anys. Després caldrà signar un protocol d’intencions entre els agents a la zona (UAB, Corporació Sanitària Parc Taulí, Ajuntament o ESDi) per configurar el Campus. L’Ajuntament també finançarà una part de la rehabilitació i adaptació dels espais.

Un cop la UAB tingui la cessió caldrà ajustar calendaris i inversions. Aquí hi té molt a dir la conselleria d’Universitats i Recerca de la Generalitat. A hores d’ara hi ha dèficit d’infermers i es preveu que la Generalitat convoqui noves places per a estudis universitaris d’aquesta especialitat en els propers mesos.

Comprada per 3,2 milions l’any 2018

La nau representa el 70 per cent de la històrica fàbrica tèxtil, ja que el 30 per cent restant es va enderrocar per fer-hi pisos. L’Ajuntament va adquirir els 7.500 metres restants l’any 2018 per un valor de 3,2 milions d’euros. L’operació ha tingut una certa polèmica posterior ja que el govern de l’època va comprar la nau a un clan investigat pels tribunals, qui a la seva vegada va comprar-la per mig milió d’euros només uns mesos abans.

Més informació:

Segueix iSabadell a Telegram!

Segueix iSabadell a Telegram i rebràs les notícies més rellevants directament al teu dispositiu. Fes-ho AQUÍ.

Foto portada: façana exterior de l’Artextil, fa uns mesos. Autor: J.d.A.

Comments are closed.