El president de la Generalitat, Pere Aragonès, acompanyat de dos doctors en un passadís del Servei de Salut Mental per a infants i joves de l'Hospital Parc Taulí de Sabadell, el 25 de maig de 2021. (Horitzontal)

Aragonès debuta amb reunions i deures pendents

El nou president de la Generalitat, Pere Aragonès (ERC), s’ha estrenat en el càrrec amb una visita a l’hospital de Sabadell. Ha volgut donar un missatge polític: està preocupat, i se n’ocuparà, dels efectes psicològics i psiquiàtrics que la pandèmia ha causat en centenars, milers de persones. Per a tal efecte ha visitat el Servei de Salut Mental de l’hospital de Sabadell, referent i pioner en la matèria. Aragonès ha tingut així el seu primer contacte en el càrrec amb Sabadell.

La Generalitat té diverses carpetes pendents amb la ciutat. Sense sortir de la temàtica sanitària ja n’hi ha unes quantes. Tant el moviment veïnal (ha tingut un breu diàleg amb el president de la Federació d’Associacions Veïnals de Sabadell, Manuel Navas) com el propi Ajuntament li han recordat, segons ha declarat l’alcaldessa, Marta Farrés, a la premsa: “Hem posat temes a l’agenda perquè així ho necessita la ciutat. Hem recordat que cal abordar l’Escola d’Infermeria, i esperem que es prengui la decisió el més ràpid possible perquè la ciutat i el país la necessiten, la residència pública o recuperar els serveis sanitaris que teníem abans de la pandèmia”, ha dit Farrés.

Pere Aragonès amb Marta Farrés i el director general de la Corporació Sanitària Parc Taulí, Joan Martí. Autor: ACN.

El nou president s’ha topat al baixar del cotxe oficial amb una representació del moviment veïnal, que reclama recuperar el consultori del Poblenou (i la pediatria a bona part dels ambulatoris) tal i com estaven abans de la irrupció del coronavirus, que la Generalitat faci la primera residència pública a la ciutat o, encara més difícil, retorni el servei d’oncologia infantil a l’hospital de Sabadell. Després ha visitat les instal·lacions i s’ha reunit amb l’equip de l’hospital, especialment el Servei de Salut Mental. Un gest ben vist tant a nivell municipal, perquè dona capitalitat a Sabadell, com a nivell intern del Parc Taulí, perquè dona caràcter de referència al cinquè hospital de Catalunya.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, conversant amb el president de la FAV, Manuel Navas. Autor: ACN.

Després ha atès els mitjans des de la sala d’actes de l’hospital. A la roda de premsa ha estat molt present la protesta, l’ocupació de la seu, que en aquells moments hi havia a la seu nacional d’Esquerra, a Barcelona. Entre els concentrats, diversos diputats de la CUP com el sabadellenc Xavier Pellicer, que només fa quatre dies van investir president el republicà. El motiu: el desallotjament, amb un centenar d’antiavalots, d’un edifici a Barcelona.

Foto portada: el president de la Generalitat, Pere Aragonès, acompanyat de dos doctors en un passadís del Servei de Salut Mental per a infants i joves de l’Hospital Parc Taulí de Sabadell, el 25 de maig de 2021. Autor: ACN.