El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, firmant el llibre d'honor. Autor: David B.

Argimon (Salut) confirma “fins a 75 places d’infermeria a l’Artèxtil”

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, i l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, s’han reunit aquest divendres al matí per tractar els principals temes de ciutat que afecten la salut dels sabadellencs. Farrés ha matisat que han deixat la pandèmia al marge de la conversació i han posat l’accent sobre l’atenció primària i hospitalària. Aquesta ha sigut la primera visita oficial del conseller Argimon a la ciutat i, en acabar les declaracions, han signat el tradicional Llibre d’Honor.

L’alcaldessa, Marta Farrés, ha traslladat les prioritats del seu govern en matèria de salut al conseller Josep Maria Argimon: suplir les mancances que actualment presenta l’hospital Parc Taulí i reforçar l’atenció primària, especialment en el servei de pediatria i infermeria. El conseller de Salut ha coincidit amb el punt de vista de l’alcaldessa i ha assenyalat algunes de les solucions que han contemplat en aquesta primera reunió de treball: l’ampliació del Parc Taulí amb l’edifici Ripoll, el reforç hospitalari amb la construcció de l’Ernest Lluch i la incorporació de fins a 75 places públiques d’infermeria que ha d’oferir l’Artèxtil en el curs que ve (2022-23). Pel que fa al servei de pediatria, un tema molt calent actualment (més info: ‘Recullen firmes per recuperar la pediatria a tots els CAP‘), el conseller no ha concretat cap solució per a Sabadell més enllà de trobar un equilibri entre la demanda i els professionals disponibles, igual que en la resta del territori.

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, i l'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés. Autor: David B.
El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, i l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés. Autor: David B.

La conclusió principal d’aquesta primera trobada institucional entre l’alcaldessa i el conseller és que cal promoure els hàbits saludables i, per això, totes les actuacions que es faran en aquesta matèria aniran dirigides a la prevenció de les malalties. Com? Posant més recursos, segons han avançat l’alcaldessa i el conseller en una atenció als mitjans aquest divendres després de la reunió conjunta. Per una banda, la construcció d’un nou hospital, l’Ernest Lluch, i l’ampliació de Taulí amb l’edifici Ripoll descarregaran pes al servei hospitalari alhora que el dotaran de més recursos. Per altra banda, la incorporació d’entre 65 i 75 places públiques d’infermeria (ja que estaran vinculades a la UAB), així com d’altres professionals de la salut (psicòlegs, fisioterapeutes o nutricionistes, entre altres), permetran cobrir de manera eficient la salut física i mental dels ciutadans, especialment dels infants i joves.

Més info:

Foto portada: El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, firmant el llibre d’honor. Autor: David B.

Comments are closed.