Borràs a l'auditori de la FCS. Autor: David Jiménez.

Borràs (Junts): “Ponsatí és eurodiputada i s’hauria de respectar la seva immunitat”

Condemna rotunda per part de Junts per Catalunya a la detenció de l’eurodiputada Clara Ponsatí, que havia tornat a Barcelona aquest dimarts després de cinc anys a l’estranger. Laura Borràs, presidenta del partit, i Josep Rull, president del Consell Nacional, han assistit a l’acte de presentació de la candidatura de Lluís Matas a l’alcaldia de Sabadell, on han lamentat la detenció de Ponsatí i han denunciat que l’estat espanyol “està vulnerant els drets” de l’exconsellera d’Ensenyament.

La presentació del projecte de Lluís Matas a Sabadell ha estat marcada, irremeiablement, per la detenció de Clara Ponsatí a Barcelona, executada pels Mossos d’Esquadra unes hores abans de l’acte sabadellenc. L’eurodiputada havia assegurat en una roda de premsa al Col·legi de Periodistes de Barcelona que no tenia intenció d’entregar-se a les autoritats ni comparèixer davant del Tribunal Suprem, que va dictar una ordre de detenció a Espanya per un delicte de desobediència vinculat al referèndum de l’1-O.

Reaccions de Borràs i Rull

La primera a fer referència a Ponsatí ha estat Laura Borràs, que ha denunciat públicament els fets. “Ha deixat constància de com l’estat espanyol té un escàs respecte per les institucions europees i l’estat de dret, la consellera Ponsatí és eurodiputada i s’hauria de respectar la seva immunitat”, ha declarat Borràs. “L’ordre de detenció espanyola parlava només de tenir una declaració de les persones afectades, veurem com es produirà això a les properes hores, de moment Clara Ponsatí és a la Ciutat de la Justícia“, ha sentenciat.

Josep Rull, intervenint a l’acte de presentació de Matas

En la mateixa línia, Josep Rull ha criticat les actuacions contra Ponsatí. “En el moment que es travessa la frontera administrativa, ens movem en un terreny d’autarquia en termes de drets i llibertats que hem de denunciar amb tota la contundència i rotunditat”, ha dit Rull durant la seva compareixença. “No té cap mena de sentit ni retenir ni detenir una eurodiputada”, ha conclòs.

Foto de portada: Laura Borràs, intervenint a l’auditori de la Fundació Caixa Sabadell. Autor: David Jiménez.