Manuel Bustos, de vermell, entrant a la presó de Lledoners aquest dimecres. Autor: Álex Verdejo.

Manuel Bustos ingressa a la presó de Lledoners

L’exalcalde de Sabadell Manuel Bustos ha ingressat a la presó de Lledoners, al Bages. Segons ha pogut confirmat aquest digital, ha ingressat poc després de les cinc de la tarda per complir la condemna de 36 mesos de presó que té pendent per la peça de les multes del cas Mercuri. Bustos va ser condemnat l’any 2018 i el Suprem va ratificar la condemna l’any passat. A finals de desembre l’Audiència Provincial de Barcelona li va donar 30 dies per ingressar a presó per complir la condemna.

La sentència que porta Bustos a la presó prové d’una peça separada del cas Mercuri. Se’l va condemnar per dos delictes de tràfic d’influències comesos l’any 2012, mentre era alcalde de Sabadell. Llavors Bustos va maniobrar per fer-se retirar dues sancions de trànsit, fet que també va comportar la condemna de l’anterior cap de la Policia Municipal, Josep Miquel Duran.

Bustos va ser condemnat a dues penes de 18 mesos de presó, 36 mesos en total, a més d’inhabilitació. L’any passat el Tribunal Suprem va ratificar la sentència, que va esdevenir ferma. A mitjans de desembre l’Audiència Provincial de Barcelona va ordenar el seu ingrés a presó, donant-li 30 dies per entrar en un centre penitenciari.

Foto portada: Manuel Bustos, de vermell, entrant a la presó de Lledoners aquest dimecres. Autor: Álex Verdejo.
Manuel Bustos, de vermell, entrant a la presó de Lledoners aquest dimecres. Autor: Álex Verdejo.

Qui va ser alcalde de Sabadell entre 1999 i 2013 ja va ser condemnat l’any 2015 a 16 mesos de presó per tràfic d’influències en la col·locació d’una persona a l’ajuntament de Montcada i Reixac i també, a títol lucratiu, per l’ús particular de la targeta corporativa de l’anterior gerent del Consorci de Residus, qui va pagar-li a Bustos una estada d’hotel a Sevilla. Bustos, president durant una dècada de la Federació de Municipis de Catalunya, té altres peces pendents de judici. Està investigat entre altres coses per tràfic influències en la presumpta adjudicació irregular del servei de residus l’any 2012 o per les col·locacions de personal afí a les institucions comarcals (fiscalia li demana vuit anys de presó per aquest darrer cas).

Més informació:

Segueix iSabadell a Telegram!

Segueix iSabadell a Telegram i rebràs les notícies més rellevants directament al teu dispositiu. Fes-ho AQUÍ.

Foto portada: Manuel Bustos, a la dreta i de vermell, entrant al centre penitenciari aquest dimarts. Autor: Àlex Verdejo.

Comments are closed.