Foto portada: el fanal que va caure diumenge. Font: @ERC_Sabadell via X (abans Twitter).

Caiguda del fanal: el govern diu que es canvien 200 cada any; ERC vol saber-ne quins

El govern municipal concreta que cada any es canvien 200 fanals a la ciutat a causa de problemes a la seva estructura, inestabilitat o afectacions per oxidació. És a dir, que es fa tota una tasca d’inspecció i manteniment de l’enllumenat viari. Tot plegat 24 hores després que un fanal caigués a cèntrica la Ronda Zamenhof, gairebé en la confluència amb la Via Massagué. Un fanal de tres pisos d’alt que va ferir de gravetat una dona, que està ingressada a l’UCI del Parc Taulí (més info: ‘Una dona, greu després que li caigués a sobre un fanal‘).

L’Ajuntament assegura que les inspeccions a l’enllumenat viari són “periòdiques” i que cada any es canvien 200 fanals per problemes en la seva estructura, oxidació o inestabilitat. Tot plegat després que diumenge va caure un fanal a sobre d’una dona de 64 anys, que va resultar ferida de gravetat. Està ingressada a l’UCI de l’hospital Parc Taulí amb pronòstic reservat. La situació és greu, per tant.

ERC vol saber fins on arriba el manteniment

El principal grup de l’oposició, tot i que minvat després de les eleccions de maig, demana explicacions a l’executiu municipal. ERC volen saber quines han estat les causes de la caiguda concreta del fanal sobre la dona el passat diumenge, amb quina periodicitat es fan inspeccions, i també volen veure els informes dels 200 fanals anuals substituïts que indica el govern municipal. Així ho han entrat com a pregunta aquest dilluns.

https://twitter.com/erc_sbd/status/1696119399218860160?s=20

Més enllà de la gran afectació a la salut de la dona a qui va caure a sobre el fanal, hi ha tota una derivada també econòmica. I és que cal recordar que fa uns mesos l’Ajuntament va ser condemnat a pagar amb 800.000 euros una dona a qui va caure a sobre un arbre durant la ventada de l’any 2014. El magistrat va considerar que l’administració municipal no va acreditar un bon manteniment de l’arbre malgrat que aquell incident de vent sense precedents va arrasar bona part dels boscos i places de la ciutat.

Més informació:

Foto portada: el fanal que va caure diumenge. Font: @ERC_Sabadell via X (abans Twitter).

Comments are closed.