La vicepresidenta primera Nadia Calviño, signant el llibre d'honor de l'Ajuntament al costat de Marta Farrés. Autor: Anna Mas / Ajuntament

Calviño (Afers Econòmics): “Sabadell ha sabut enganxar-se a les noves tecnologies”

Sabadell ha aprofitat la seva tradició industrial per agafar el tren de les noves tecnologies. Aquesta ha estat una de les conclusions que ha exposat Nadia Calviño, vicepresidenta primera del govern espanyol, en la seva estada a la ciutat. Aquesta tarda ha realitzat una visita llampec al municipi que l’ha permès reunir-se amb l’alcaldessa Marta Farrés i ser rebuda institucionalment al saló de plens. Posteriorment, ha tingut l’oportunitat de conèixer de primera mà els projectes que desenvolupa l’empresa IDP, amb seu a la Torre Millenium.

“És la primera vegada que vinc a Sabadell i m’ha sorprès”, ha dit Calviño abans de signar el llibre d’honor de la ciutat. La vicepresidenta en funcions ha destacat les sinèrgies de les indústries vallesanes amb Barcelona, així com la capacitat que ha tingut el teixit empresarial sabadellenc per adaptar-se a les realitats del segle XXI.

“Sabadell està aprofitant les fortaleses de la seva tradició històrica com a nucli industrial per aprofitar plenament les noves oportunitats de l’economia verda i digital”, ha declarat Calviño

Per la seva banda, Farrés ha posat l’accent en la voluntat de generar llocs de treball de qualitat. Segons explica, a la reunió han pogut tractar temes que són competència directa de Calviño, com la implantació dels fons Next Generation, que deixen més de 25 milions d’euros a la ciutat en projectes relacionats amb la transició ecològica i la digitalització. També sobre les novetats a l’entorn de l’aeroport i les polítiques socials.

El delegat del govern Carlos Prieto, Nadia Calviño, Marta Farrés i Pol Gibert. Font: Ajuntament / Anna Mas

L’acte ha comptat amb la presència de diferents agents econòmics i representants sindicals de la comarca. Han estat presents també el delegat del govern espanyol Carlos Prieto, el diputat Paco Aranda i el govern municipal al complet. Per part de l’oposició, hi han assistit Gabriel Fernàndez (ERC), Lluís Matas i Katia Botta (Junts) i Joan Mena (En Comú Podem), amb les absències destacades de Crida, PP i Vox.

Fernàndez ha obsequiat Calviño amb el llibre Conseqüències econòmiques i financeres dels diferents escenaris de la relació Catalunya-Espanya, en referència a les dades publicades per la Generalitat aquest matí que situen el dèficit fiscal català en 22.000 milions d’euros.

Calviño i Farrés, a IDP. Autor: Jordi M.

Abans de marxar cap a Barcelona, on assistirà a l’entrega de premis de La Vanguardia amb el rei Felip VI, la ministra en funcions ha visitat la seu d’IDP, empresa especialitzada en enginyeria, medi ambient i arquitectura. Allà ha conegut de primera mà la metodologia i els projectes en marxa de la companyia, alguns d’ells beneficiaris dels fons Next Generation.

Foto de portada: Nadia Calviño, signant el llibre d’honor. Autor: Ajuntament / Anna Mas

Comments are closed.