Foto portada: el diputat de Junts, Joan Canadell, i el candidat a l'alcaldia, Lluis Matas. Autor: Sara Cordero.

Canadell (Junts): “Hem fet 800 esmenes i el tripartit no n’ha admès cap”

El diputat de Junts al Parlament, Joan Canadell, i el candidat a l’alcaldia Lluis Matas, han presentat les esmenes que els juntaires van presentar als Pressupostos de la Generalitat pel que fa a la comarca. Malgrat les 800 esmenes que Junts ha presentat, el diputat ha denunciat que “el tripartit” [ERC, PSC i En Comú Podem, que van aprovar els comptes divendres] no n’ha admès cap: “ens ha tractat igual que a Ciudadanos i PP”. Junts ha posat el focus en aspectes com el desenvolupament econòmic, els drets i la cohesió social i la importància del català, entre d’altres.

Canadell ha parlat d’algunes de les esmenes que han presentat per a aquest 2023. Entre les seves propostes dins el desenvolupament econòmic, ha ressaltat una baixada de l’IRPF a les rendes més baixes i un increment en les bonificacions de l’impost de successions. L’execució de grans projectes com ara la construcció de la B-40 també ha estat un aspecte rellevant, segons ha explicat el diputat. En aquest sentit, Canadell ha criticat la voluntat del cap de l’oposició, Salvador Illa (PSC), de crear el Quart Cinturó.

“Sempre hem dit que s’ha de millorar la mobilitat entre Sabadell i Granollers, però no amb un Quart Cinturó. L’únic que nosaltres demanàvem és que en el pla de mobilitat del Vallès es plantegessin millores quirúrgiques de la mobilitat, però en cap cas una autovia, una autopista o un Quart Cinturó”.

Per altra banda, Junts va presentar una bateria de deu mesures concretes per “preparar-nos per avançar cap a la independència”, segons ha explicat Canadell. D’aquestes propostes, però, el que anomena tripartit no n’ha acceptat cap. El diputat de Junts ha recriminat les decisions del president Aragonès: “aquest govern té peus de fang”. Finalment, ha declarat que “nosaltres intentarem que les pròximes eleccions siguin com més aviat millor per retornar la veu als ciutadans de Catalunya”.

El candidat a l’alcaldia, Lluis Matas, també ha exposat que de les 49 propostes que Junts va fer des del Vallès Occidental, 17 eren de Sabadell; i ha compartit el seu descontentament quant al rebuig de la nova majoria parlamentària. “Nosaltres ens hem arremangat a l’hora de fer propostes per millorar la qualitat de vida dels sabadellencs”, ha afirmat. Entre les seves esmenes, s’han remarcat les relacionades amb cultura, educació, i mobilitat (amb la remodelació i pacificació de la Gran Via).

Foto portada: el diputat de Junts, Joan Canadell, i el candidat a l’alcaldia, Lluis Matas. Autor: Sara Cordero.

Comments are closed.