Foto portada: Ramón García, José Luis Fernández, Joan García i Adrián Hernández, a l'Ajuntament aquest dilluns. Autor: J.d.A.

Canvi a Ciutadans: surt Joan García; entra Ramón García

El fins ara assessor del grup municipal de Ciutadans, Ramón García, número 6 del partit taronja a les darreres municipals, serà regidor al febrer en substitució de Joan García, actual portaveu municipal, que deixa l’Ajuntament en compliment dels estatuts del partit. García és diputat al Parlament des del setembre i renunciarà a l’acta de regidor el proper 28 de gener.

Joan García ha estat cap de llista de Ciutadans a Sabadell els anys 2007, 2011 i 2015. Vuit anys després d’intentar ser regidor ho va aconseguir el 24 de maig de 2015. La formació taronja va entrar per primer cop a l’ajuntament de Sabadell, amb tres regidors. Però ara, set mesos després, García ho deixa. L’encara portaveu ja ha presentat la seva renúncia a l’Ajuntament, ja que és diputat al Parlament i Ciutadans no permet la duplicitat de càrrecs públics. A nivell públic, García deixarà l’acta en el ple de gener, previst pel 28 de gener.

Ha estat un orgull ser el primer portaveu municipal de Ciutadans a Sabadell”, ha dit. Continuarà sent el coordinador local i a més no descarta encapçalar la llista electoral l’any 2019 o tornar a ser regidor. “He estat dedicat al projecte de Ciutadans a Sabadell molts anys sense cap càrrec. Estic segur que ara prenc una bona decisió, ja que en aquest temps he vist com és molt difícil fer compatible el treball al Parlament amb la feina a l’Ajuntament. No sé com s’ho feien altres regidors i diputats a la vegada, però a mí m’ha resultat molt difícil”, ha assenyalat.

García ha valorat de forma molt positiva el seu pas per la política municipal i ha destacat el “canvi de formes” que ha significat el nou consistori i el nou govern. Però més enllà d’això, lamenta una “certa paràlisi” i l’aplicació de “fórmules que no ens agraden”.

Els recanvis

Ramón García serà el seu substitut. Número 6 de Ciutadans i fins ara assessor del grup municipal. És fisioterapeuta i veí del barri de Gràcia, en concret, del barri dels Planetes. La número 4 a les llistes, el relleu natural, era Laura Vílchez però ara també és diputada al Parlament. La número 5, Alicia García, ha declinat ser regidora per motius personals, segons ha fet públic Joan García aquest dilluns.

El futur regidor de Cs a Sabadell, Ramón García. Autor: J.d.A.
El futur regidor de Cs a Sabadell, Ramón García. Autor: J.d.A.

Amb la renúncia de Joan García, la cara més visible de Ciutadans a Sabadell, el portaveu municipal serà Adrián Hernández fins l’estiu de l’any 2017. A meitat de mandat agafarà el relleu José Luis Fernández. Tant Hernández com Fernández són regidors des de la passada primavera.

Foto portada: Ramón García, José Luis Fernández, Joan García i Adrián Hernández, a l’Ajuntament aquest dilluns. Autor: J.d.A. 

Comments are closed.