Foto portada: simulació de l'entrada de la piscina d'onades. Autor: Ajuntament / cedida.

El primer pas de la piscina d’onades haurà d’esperar

El primer pas per la construcció de la piscina d’onades al costat de La Bassa de Sant Oleguer haurà d’esperar. Estava previst que la cessió del solar municipal a la societat que lidera el projecte anés al ple de juny. Però el tràmit haurà d’esperar fins al plenari de juliol perquè manca un informe.

Segons ha pogut saber aquest digital, falta un informe de l’interventor sobre aquest dictamen. El govern municipal espera a tenir-lo pel ple de juliol i tenir més acurat l’impacte econòmic sobre la viabilitat del projecte. D’aquesta forma, un dels projectes estrella del mandat, i que ha aixecat una intensa polseguera política i la formació d’una plataforma ambientalista en contra, haurà d’esperar una mica més per passar pel ple.

Serà llavors quan els cinc grups municipals i la regidora no adscrita, Marta Morell, hagin de posar negre sobre blanc les cartes sobre la taula. El projecte va de la mà del principal partit del ple, el Partit dels Socialistes, que té 10 regidors. I té l’oposició clara de les dues principals formacions opositores, Esquerra Republicana i la Crida per Sabadell. Junts per Sabadell no hi tanca la porta i van participar de la roda de premsa de presentació del projecte, però a mesura que passen les setmanes van agafant més distàncies. Morell no s’ha posicionat obertament encara, però militants de la seva nova formació, Sentim Sabadell, formen part de la Plataforma en Defensa del riu Ripoll. Ciutadans, que com Junts té tres regidors, també marca distàncies amb el projecte privat que té la simpatia del PSC, del que es van assabentar per la premsa.

Perquè la cessió surti endavant caldria majoria simple en la votació. Comptant els 10 vots del PSC, hi ha tres possibles majoris: la governamental (PSC més Morell) per tenir 11 vots a favor. Pla B. calen abstencions generalitzades de Cs, Junts i Morell per sortir endavant amb el vot de qualitat de Marta Farrés. O, pla C, el vot favorable del PSC i Junts si Morell o Ciutadans votessin en contra. En tot cas, els moviments i negociacions polítiques guanyen temps ja que, caigut del ple del 5 de juny, la votació es preveu ara pel 5 de juliol.

L’operació, a grans trets

A grans trets, l’operació passa perquè l’Ajuntament cedeixi a l’empresa promotora un solar municipal al costat de La Bassa, tot just davant de la Pista Coberta, durant quatre dècades, a canvi d’un canon que serà d’uns 40.000 euros anuals.

Més informació:

Segueix iSabadell a Telegram!

Segueix iSabadell a Telegram i rebràs les notícies més rellevants directament al teu dispositiu. Fes-ho AQUÍ.

Foto portada: simulació de l’entrada de la piscina d’onades. Autor: Ajuntament / cedida.