Foto portada: Lluis Matas, Lourdes Ciuró i la coordinadora de Junts a Sabadell, Mercè Cantero, en l'atenció a mitjans. Autor: J.d.A.

Ciuró (Justícia): la solució “definitiva” dels Jutjats de Sabadell “està presa”

La consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, ha assegurat que el futur dels jutjats de Sabadell ja està decidit però que encara no es pot anunciar. És a dir, hi ha fumata blanca entre si cal rehabilitar els actuals jutjats a l’Eix Macià o fer un edifici judicial nou com volen jutges, fiscals i advocats. Però encara no es farà pública perquè falten uns “tràmits mínims però importants i la prudència ens obliga a no dir-ho encara”.

“Em fa especial il·lusió poder-ho anunciar però encara no és el moment. Ho anunciarem amb la major brevetat que poguem”, ha insistit. La reclamació per construir un nou edifici judicial és total dins el món judicial local, ja que així ho volen tants jutges com fiscals, advocats o treballadors de justícia. També l’Ajuntament. Justícia mira d’encaixar les peticions tot estudiant si l’actual edifici de l’Eix Macià pot rehabilitar-se d’alguna manera. Es va anunciar la decisió per finals de l’any passat “i la decisió està presa”, diu Ciuró, però “la prudència ens obliga” a no fer públic encara el resultat perquè “ens falten uns tràmits administratius mínims però importants”, ha assegurat en una atenció a mitjans amb motiu de Sant Jordi.

La consellera de Justícia també ha celebrat l’aprovació del Manifest en suport de la llengua catalana impulsat pel Consell de Col·legis de l’Advocacia de Catalunya, aprovat a Sabadell. En clau interna i local, Ciuró ha donat el seu suport a Lluis Matas com alcaldable a Sabadell l’any vinent.

“Es una persona que treballa en positiu, s’estima la ciutat, ho demostra, evidenciarà que Junts per Sabadell és una força útil i estic segura que tindrà la comprensió de la ciutadania”.

Per la seva part, el “lurdista i puigdemontista” Matas ha assegurat que “estic molt content de tenir el suport de la militància i sempre dic que serem decisius i volem governar la ciutat perquè tenim el model més interessant per Sabadell”. Matas està a pocs dies de certificar que és el candidat a l’alcaldia. Ciuró i Matas han protagonitzat una atenció a mitjans amb motiu del Sant Jordi.

“Vivim la primera diada de Sant Jordi amb normalitat sense mascaretes, amb somriures i petons. Esperem que el temps ens respecti però ni el temps ens privarà que en gaudim. És un dels dies més macos que tenim com a país”, ha assegurat la consellera sabadellenca, que tenia previst passar el dia a la seva ciutat.

En clau de recomanació, Ciuró recomana “amb ganes de provocar” el llibre Som dones, som lingüistes i diem prou, de Carme Junyent. “L’idioma, la igualtat i la discriminació de gènere no es fa desdoblant sempre. Reivindico el llibre de la Carme Junyent”, ha assegurat. Per la seva part, Matas ha recomanat el llibre de Sílvia Soler L’alegria de viure i també el llibre Satisfyers, de diverses autores i entre elles les sabadellenques Montse Barderi i Laura Rosel

Foto portada: Lluis Matas, Lourdes Ciuró i la coordinadora de Junts a Sabadell, Mercè Cantero, en l’atenció a mitjans. Autor: J.d.A.