Foto portada: Toni Font durant el seu comiat com a regidor, el juny de 2019, tot just fa dos anys. Autor: David B.

Ciuró s’emporta Toni Font a Justícia: nou director general de Memòria Democràtica

La nova consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, s’emporta part del seu equip a la conselleria de Justícia. El fins ara assessor del govern municipal i responsable de l’Oficina Gran Via – Ripoll, Toni Font, és el nou director general de Memòria Democràtica. Un càrrec responsable de les polítiques de memòria històrica. Font és un polític de llarga trajectòria tant en la política catalana com municipal.

Font ja es va acomiadar del seu equip poc després del nomenament de Ciuró com a consellera, tot i que fins aquest dimarts no s’ha fet oficial que és el nou Director General de Memòria Democràtica de la Generalitat. És el segon sabadellenc en ocupar aquest càrrec, després Carme Garcia, que ho va ser durant el govern de Carles Puigdemont i part del de Quim Torra.

El Toni Font té una llarga trajectòria política. Va ser regidor entre els anys 2007 i 2019, sempre a l’oposició i dins l’antiga federació Convergència i Unió. Militant d’Unió Democràtica i molt proper a Josep Antoni Duran i Lleida, va tenir importants càrrecs interns al partit democristià i va ser diputat al Parlament des de l’any 2012 fins la formació de Junts pel Sí l’any 2015, quan Convergència i els de Duran van partir peres per sempre. En el seu tercer i darrer mandat com a regidor de la mà de Carles Rossinyol, va estudiar un Màster en Estudis territorials i de la població. El seu treball de final de grau, sobre la pacificació i naturalització de la Gran Via, va ser l’embrió del programa electoral de Lourdes Ciuró, amb qui havia compartit grup municipal entre 2007 i 2011, per la campanya de les municipals de 2019. Així Junts per Sabadell va passar a tenir com a bandera el projecte Gran Via.

Un cop segellat el pacte d’estabilitat entre Junts i l’actual govern municipal, Font va entrar a l’executiu com assessor, sempre a l’òrbita de Lourdes Ciuró, per encapçalar l’Oficina Gran Via – Ripoll. Però ara amb la marxa de Ciuró també marxa qui havia de liderar aquest projecte del qual Junts va fer buc insígnia. Font no és l’únic sabadellenc que s’emporta Ciuró a Justícia. També ha marxat el jove Víctor Peña, que era el responsable de les relacions amb els mitjans.

Foto portada: Toni Font durant el seu comiat com a regidor, el juny de 2019, tot just fa dos anys. Autor: David B.

Comments are closed.