Una de les fonts addicionals d'Aigües Sabadell. Autor: David Jiménez.

La Crida critica el pla contra la calor: “Les novetats reals ni estan ni se les esperen”

La Crida per Sabadell ha denunciat públicament les accions del govern municipal (o inaccions) contra l’onada de calor. Les consideren insuficients per fer front a les altes temperatures que viu la ciutat i recorden que al mes de febrer van presentar una moció al ple per reclamar més i millors refugis climàtics. “Cada estiu estem igual, sense mesures reals que facilitin espais amb condicions mínimes”, diu la regidora Anna Lara a Twitter.

La jornada de dimarts va marcar temperatures màximes per sobre dels 40 graus a gran part de la ciutat. En aquest sentit, el regidor de la Crida Oriol Rifer ha apuntat en un video difós pel partit que la ciutat arriba poc preparada a l’onada de calor. En el comunicat, el creualtenc fa referència a alguns episodis que han marcat l’actualitat municipal darrerament, com el tancament de la biblioteca Vapor Badia –ja reoberta– o la falta dels tendals promesos als patis de les escoles.

“Cal afrontar aquesta situació d’emergència climàtica i cal posar a l’abast de totes les sabadellenques refugis climàtics que ens permetin resguardar-nos d’aquesta situació que pot ser tan perillosa, sobretot per a les persones de risc”, indica Rifer.

Respecte al dispositiu anunciat pel govern, els anticapitalistes consideren que les set fonts addicionals són “insuficients” i que cal posar-ne més a tots els barris. També reclamen mesures com ampliar els horaris de centres cívics o biblioteques i facilitar l’entrada gratuïta a les piscines municipals durant aquests dies de condicions climàtiques extremes -Sant Cugat, per exemple ja ho ha fet recentment-.

La Crida ja va exigir refugis “reals” al febrer

Avançant-se a les dates d’altes temperatures, la Crida va reclamar al ple municipal de febrer una xarxa de refugis climàtics “reals”. La formació va alertar llavors que dels 45 punts definits com a refugis climàtics a l’estiu de 2022, només una quinzena eren equipaments i la majoria no obrien el cap de setmana. Els dos terços restants, deien, eren espais públics, com places o parcs.

“Demanàvem coses com refer el mapa de refugis i que els espais verds tinguessin una qualitat mínima per incloure’ls al llistat, un pla d’inversions vinculat per a fer-los de debò”, exposa la regidora Anna Lara al seu compte de Twitter.

En la mateixa línia, la regidora també recorda que van demanar que es valorés l’impacte de gènere i que es fessin mapes diferents segons l’època de l’any. “A 40 graus que estem i les novetats reals ni estan ni se les esperen”, sentencia Lara.

Més informació:

Foto de portada: Una de les fonts addicionals d’Aigües Sabadell. Autor: David Jiménez.

Comments are closed.