Diari de campanya (5). Dia d’actes centrals

Superat l’Aplec de la Salut, la campanya electoral comença a agafar encara més velocitat. A més de les carpes i els contactes informatius habituals, aquest dimarts tenen lloc els actes centrals dels dos partits amb més vots a les últimes eleccions municipals. Al nord de la ciutat, el PSC comptarà amb la presència de Salvador Illa, cap de l’oposició al Parlament. A la Creu Alta, ERC realitza el seu acte principal amb Oriol Junqueras com a convidat.

[Nota de la redacció: aquesta informació és viva i es va actualitzant al llarg del dia a mesura que les formacions polítiques van presentant les seves propostes]

El PSC anuncia un preacord per comprar el Museu del Gas

A poques hores de celebrar l’acte central del PSC a Sabadell, que comptarà amb la presència de Salvador Illa a la Sala Polivalent del Nord, Marta Farrés ha anunciat que els socialistes han arribat a un preacord per comprar l’edifici de l’antic Museu del Gas, tancat des de l’any 2018, si guanya les eleccions. “La ciutat no té el museu d’història que es mereix”, ha apuntat la candidata socialista. Tot i que no han concretat el cost total que suposaria l’operació, Farrés ha destacat que “fa anys que vam començar les negociacions amb la Fundació Naturgy (propietària de l’equipament)” i que l’acord és revocable en cas que perdin les eleccions i el govern resultant no vulgui executar la compra.

“Estem en capacitat, si guanyem les eleccions, de comprar el Museu del Gas. Ho farem amb un objectiu molt clar: la idea que tenim és posar-hi el Museu d’Història, encabir una part molt important de tèxtil, que ha estat una de les reivindicacions històriques de ciutat, i tota la part del disseny que vindria de l’ESDI”, ha declarat Farrés.

Segons ha explicat Farrés, la part del museu destinada a la història del disseny reservaria un espai per a la col·lecció Antoni de Montpalau, que compta amb milers de vestits d’alta costura. “La idea és fer un museu del segle XXI, on no només hi hagi la part pública sinó que també hi hagi institucions des de l’àmbit privat que intervinguin”, ha assenyalat Farrés. Amb aquest moviment, quedaria alliberada a mig termini la Casa Casanovas, edifici que alberga actualment el museu d’història de la ciutat. En aquest sentit, Farrés ha dit que estudiaran en un futur quin ús se li pot donar a aquest espai.

De la Rosa, Gené, Farrés, Casanovas i Casamartina. Autor: PSC / cedida.

Farrés ha estat acompanyada no només pel regidor de Cultura i membre de la seva llista Carles de la Rosa sinó també pel president del Gremi de Fabricants, Esteve Gené, el president de la FUNDIT (ESDi), Carles Casanovas, i Josep Casamartina, propietari de la Col·leció Antoni de Montpalau.

Sense sortir de l’actualitat socialista, suport de rellevància a Farrés a l’entorn de la dreta catalanista. L’exregidor, exdiputat i exsenador Jordi Casas Bedós, sempre vinculat a Unió i exdelegat del Govern de la Generalitat a Madrid, ha donat el seu suport a Farrés en un vídeo difòs a Instagram.

Curiós cartell d’ERC

Clucada d’ullet d’ERC a l’himne del Barça. Han aparegut dos cartells electorals, al costat de la comissaria dels Mossos i també a la rotonda de l’Ikea a Sant Pau de Riu-sec amb el següent missatge: “Tant se val d’on venim, si del sud o del nord. Ara estem d’acord, estem d’acord”.

El cartell aparegut a Sant Pau de Riu-sec. Autor: ERC / cedida.

Però no continua com l’himne barcelonista (“una bandera ens agermana”) si no amb el lema de campanya republicà: ‘guanyem el Sabadell de la gent’. El 28-M es veurà si ERC també canta l’aliró com ha fet el Barça aquest diumenge.

Ciutadans aposta per les start ups

Per part de Ciutadans, el candidat Joan Garcia ha detallat les propostes del partit “per fer de Sabadell la ciutat de la innovació”. La formació es compromet a triplicar la inversió en el programa Acceleration Lab del Vallès, que actualment té un programa valorat en 4.000 euros per cada StartUp participant. “Necessita molta més inversió perquè serveixi realment per generar startups d’èxit a la ciutat”, diu García.

A més, el partit liberal diu que vol potenciar la indústria aeronàutica aprofitant l’aeroport de Sabadell. Proposen impulsar nous programes d’incubació, acceleració i fòrums d’inversió de noves empreses centrades en aquesta indústria. Segons explica el partit, volen implementar un model d’emprenedoria que consisteixi en seleccionar sabadellencs amb talent que vulguin emprendre i puguin formar grups de cofundadors per crear startups en col·laboració amb empreses i experts del sector. La formació també vol obrir una finestreta única per assessorar emprenedors.

En Comú Podem vol tornar a implementar els pressupostos participatius

Sabadell En Comú Podem tornarà a implementar els pressupostos participatius si accedeix al govern. Així ho ha anunciat aquest dimarts el partit a travès d’un comunicat. D’aquesta manera, Joan Mena es compromet a rendir comptes a cada barri mitjançant assemblees obertes. En total, volen destinar 2 milions d’euros dels propers pressupostos a aquesta modalitat.

Entre les mesures que proposen per augmentar la participació ciutadana, es troben ampliar la plantilla municipal que treballa directament amb les entitats i el veïnat, posar en marxa assemblees obertes als barris que permetin “rendir comptes” durant tota la legislatura o activar un protocol de democràcia directa per a temes de gran importància a la ciutat. “Quan ECP torni a l’Ajuntament activarem aquest àmbit, actualment menystingut, amb recursos i espais comuns de decisió”, conclou Mena.

Sentim ja té spot de campanya

El partit de Marta Morell, Sentim Sabadell, ha estrenat aquest dimarts el seu spot de campanya. És aquest.

https://twitter.com/SentimSabadell/status/1658404896431828992?s=20

Comments are closed.