L’ANC de Sabadell manté els actes amb partits tot i la prohibició del Secretariat Nacional

La secció local de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) manté les jornades amb partits polítics que havia previst malgrat la prohibició del Secretariat Nacional. Els actes havien generat polèmica perquè s’hi havia convidat Aliança Catalana, el partit d’ultradreta independentista liderat per l’alcaldessa de Ripoll, Sílvia Orriols. El Secretariat Nacional de l’ANC ha ordenat aquest dissabte que no es facin actes públics amb partits i candidats que vagin a les llistes, però l’agrupació sabadellenca ha confirmat que tiraran endavant per “donar veu a tothom que tingui quelcom a dir a la ciutadania”.

En saber-se de la participació d’Aliança Catalana, tant ERC com la CUP es van negar a formar part dels actes si la formació ultra formava part del llistat de participants. Després de la repercussió que ha tingut el boicot dels dos partits, L’ANC ha vetat els actes amb candidats i ha expressat el seu “respecte a tots els drets humans i en contra del racisme i la xenofòbia”.

Tot i això, la secció sabadellenca ha esgrimit en un comunicat que ja havia adquirit uns compromisos amb els partits que han de participar a la jornada i ha decidit en assemblea mantenir els actes. “Estem segurs que el Secretariat Nacional no ha entès la nostra intenció amb les xerrades”, diuen. “No estan immerses dins del context de campanya electoral sinó que l’únic objectiu que les guia és contrastar idees i fer camí per avançar cap a la independència”, afegeixen.

Concentació de la Plataforma Antifeixista

En resposta a la decisió de l’Assemblea, la Plataforma Antifeixista de Sabadell ha convocat una concentració a les portes de l’acte. “Davant el trencament de @SBDxI amb els consensos signats amb la lluita antifeixista i antiracista, convoquem una concentració divendres 19 d’abril a les 18.30h davant l’Auditori 1859 Fundació la Caixa”, anuncien a través d’X (Twitter).

Contingut relacionat:

Foto de portada: presentació dels candidats al Secretariat de Sabadell per la Independència-ANC, el passat mes de març. Via X.